Ово су тимови с којима ће Звезда играти у Евролиги!

Позната је већина тимова с којима ће Звезда борити битке наредне године у Евролиги. Ту су и новитети. . .

Кошарка 23.04.2019 | 09:00
Ово су тимови с којима ће Звезда играти у Евролиги!
Црвена звезда мтс се после годину дана паузе враћа у Евролигу!

Кошаркаши тренера Милана Томића су ове вечери у "Пиониру" још једном надиграли Будућност у одлучујућој утакмици финала плеј-офа АБА Лиге и попели се на "јадрански трон", који са собом повлачи и учешће у најважнијем међународном клупском такмичењу у Европи.

Од наредне сезоне Евролига ће бројати два учесника више, укупно 18, а остаје се при истом "лигашком" формату који је актуелан већ четири сезоне и није непознат Црвеној звезди.

То значи да ће црвено-бели наредне сезоне одиграти најмање 34 утакмице у Евролиги и већ је позната већина њихових ривала: Ефес и Фенербахче (Турска), Армани(Италија), ЦСКА(Русија), Басконија, Барселона, Реал Мадрид и Валенсија (Шпанија), Панатинаикос и Олимпијакос (Грчка) и Жалгирис (Литванија).

Бајерн (Немачка) и АСВЕЛ (Француска) су добили специјалне позивнице, с тим да француски представник мора још да испуни одређене критеријуме.

Такође, место у Евролиги добиће и најбољепласирани тим из Бундес и ВТБ лиге, уз Бајерн и ЦСКА, док ће бити додељен и један "вајлдкард"

Претходних дана спекулисало се да би то могао да буде баш један тим из АБА Лиге, а уколико то буде тако на њега ће претендовати свакако поражени финалиста Будућност, који је ове године играо Евролигу, односно Партизан који је већ говорио о тим корацима.

Ово ће бити јубиларна 20. сезона "модерне" Евролиге.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар