ЕЛ, плеј-оф: Реалу опет драма против ПАО-а!

Невероватан преокрет Реала против Панатинаикоса на старту плеј-офа! Кошаркаши Реал Мадрида успели су да победе Панатинаикос на домаћем паркету у првом мечу плеј-офа Евролиге резултатом 75:72.  Краљевски клуб води с 1:0 у плеј-оф серији.

Кошарка 17.04.2019 | 23:45
ЕЛ, плеј-оф: Реалу опет драма против ПАО-а!
Реал је успео да дође до преокрета у завршници и забележи веома битну победу, те остави ПАО без брејка.

Гости из Атине су повели са 72:66, али од тог тренутка средином четврте четвртине до краја утакмице нису постигли ни један једини поен и претрпели пораз.

Реал је боље играо у првом полувремену и имао предност током свих 20 минута. Водили су са највише осам разлике, са колико су отишли и на паузу.

Предност Мадриђана је у трећој четвртини порасла – они су повели са 13 разлике, али је ПАО успео да се консолидује и смањи на -6 пред последњих десет минута.

Уследио је велики преокрет грчке екипе. Серијом погодака у којој је виђена јако лоша игра "краљевског клуба" дошли су до поменутих +6 (72:66) на три и по минута до краја меча.

Мало ко је то тада могао да предпостави, али у том тренутку су гости постигли последње поене на утакмици. Руди Фернандес тада постигао тројку, а то су уједно били и последњи поени из игре на мечу.

Реал је путем слободних бацања дошао до преокрета, повео са 75:72, а у последњем нападу Пабло Ласо се одлучио да не прави тајм-аут. Тројку за продужетак је промашио Дешон Томас, а одмах након тога Валтер Таварес је изблокирао Кита Ленгфорда, па је време истекло.

Најефикаснији код домаћих био је Џефри Тејлор са 13 поена. Један мање убацио је Фабијен Козер, а истакао се и Таварес са по осам поена и скокова. Фернандес је шутирао 2/9, а Љуљ није играо због повреде.

Код гостију Ник Калатес је имао 17 поена, уз 6 од 19 из игре и "само" четири асистенције и три ухваћене лопте. Поред њега двоцифрени су били Томас са 12 и Јан Вујукас са десет поена.

Реванш меч се игра у петак од 21.00 на истом месту, у Мадриду.

Када не постигнеш кош у скоро последња четири минута утакмице онда не заслужујеш да победиш. Таква је била ситуација с Панатинаикосом који је поражен од Реала у Мадриду с 75:72. Прошли пут је пресудио Руди Фернандез оном сјајном тројком, а овога пута је важан шут за продужетак промашио Дешон Томас.

Ник Калатес је на три минута и 52 секунде погодио тројку за предност од 72:66 и до краја утакмице није успео да постигне ниједан кош. Тако се не може до брејка против актуелног првака Европе.

Реал се од тог резултата вратио тројком Фернандеза, а потом пеналима Факунда Кампаца и Џејси Керолауспео да преокрене меч који је са трибина посматрао Лука Дончић. Кошаркаш Даласа је донео срећу Реалу који је тако повео с 1:0 у серији.

Може Панатинаикос да буде задовољан како је одиграо, осим поменуте завршнице. Зелени су видели да могу против Реала који је играо без Серхија Љуља, а то није исти тим као када је Шпанац у саставу.

Екипа Пабла Ласа је зато одиграла тимски, расподелила је минутажу и поене, а предњачили су Џефри Тејлор са 13 и Фабијан Козер са 12. По осам поена додали су Валтер Таварес (осам скокова и две блокаде), Џејси Керол и Факундо Кампацо.

Код Панатинаикоса је по правилу најбољи био Ник Калатес са 17 поена и четири асистенције, али није блистао у шуту за два поена - 3/9. Поред њега Дешон Томас је убацио 12 поена, а Јан Вујукас 10. Имали су Зелени шансу за брејк, али је нису искористили.

Реал води 1:0.

ЕВРОЛИГА – ПЛЕЈ-ОФ

Уторак

ЦСКА Москва - Басконија 94:68
/Родригез 19 - Шилдс 17/  (резултат у серији 1:0)

Фенербахче – Жалгирис 76:43
/Калинић 16 - Григонис 10/  (резултат у серији 1:0)

Среда

Анадолу Ефес - Барселона 75:68  (резултат у серији 1:0)
/Мицић 21 - Томић 14/

Реал Мадрид - Панатинаикос 75:72   (резултат у серији 1:0)
/Тејлор 13 - Калатес 17/ 

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар