ИТА: Лацио обрадовао Миху, Де Паул се обрукао!

Побједом над Удинезеом фудбалери Лација поново се укључили у борбу за Лигу шампиона и оставили "зебре“ на само три бода од зоне испадања.  Лацио зауставио пад, Лига шампиона је још далеко.  Удинезе пао на Олимпику други пут у четири дана - 2:0.

Фудбал 17.04.2019 | 21:45
ИТА: Лацио обрадовао Миху, Де Паул се обрукао!
Успео је Лацио да заустави слободан пад на табели и тријумфује после три утакмице поста, али победа над Удинезеом од 2:0 у заосталом мечу Серије А послужиће му само за краткотрајан поправак реасположења. Превише су киксева направили пулени Симонеа Инзагија у протекле две недеље, па када се подвуче црта после 32. кола три бода их дели од позиције број четири и Лиге шампиона, коју је запосео Милан.

Удинезе је пружио добар отпор вечерас, али други пут у четири дана изгубили су на Олимпику, опет после сопстевних глупости. Ако нису усели да спрече Филипеа Каиседа да лукавим ударцем донесе вођство домаћину у 21. минуту, онда су могли бар да не погоде своју мрежу у 24. после реакције неспретногСандра и тако олакшају Лацију пут до бодова. Ужасно је Бразилац реаговао после корнера, па су и Римљани били захвални.

Успео је Лацио да постине и трећи гол у првом полувремену и то у последњем минуту, али га је главни арбитар поништио на интервенцију ВАР-а због играња руком.

Гости, које одлично предводи Игор Тудор, имали суи шансу да се врате у меч почетком другог дела. Сенад Лулић је непорезно фаулирао противника, а главни арбитар показао на белу тачку. Ипак, најбољи фудбалер Удинезеа Родриго Де Паул лоше је шутирао, Томас Стракоша му прочитао ударац у 52. минуту па је мрежа Лацијала остала нетакнута.

Домаћин је у другом полувремену рутински привео утакмицу крају, одржао предност из првих 45 минута и забележио тријумф. Играо је и Сергеј Милинковић Савић свих 90 минута за Лацио и имао неколико добрих потеза. Најбољи појединац сусрета дефинитивно је био Ћиро Имобиле који је мајсторски дириговао игром Римљана, али није имао среће да се упише у стрелце и поред неколико прилика у којима се нашао. 

Одложени меч 25. кола Серије А била је идеална прилика за Лацио да се врати у трку за Лигу шампиона и Римљани су знали да искористе овај „зицер“.

Лацио је на свом Олимпику савладао Удинезе резултатом 2:0 и осмом побједом у посљедњих девет утакмица против "зебри“ пришао четвртопласираном Милану на само три бода.

Била је то посљедња прилика да "лацијали“, који су у претходна три меча уписали два пораза и реми, ухвате прикључак па не чуди што су Римљани од самог почетка јурнули ка голу гостију.

Прво је припријетио Имобиле, потом је Баду погодио пречку у 20. минуту, а само минут касније Каиседо је прецизним ударцем од  стативу затресао мрежу и довео домаће у вођство.

Већ у 24. минуту све је било ријешено.

Послије корнера домаћих Сандро је у петерцу покушао да отклони опасност али се лопта од њега одбила у мрежу за вођство Лација 2:0.

У финишу првог полувремена екиоа Симонеа инзагија стигла је и до трећег поготка, овог пута погодио је Аћерби послије гужва у петерцу, али је гол поништен због играња руком Сергеја Милинковића-Савића, који је асистирао штоперу домаћих.

Екипа из Удина имала је иницијативу у другом полувремену, али било је тешко вратити се у игру послије, посебно послије промашеног једанаестерца у 52. минуту.

Сенад Лулић скривио је пенал и дао прилику Родригу Де Паулу да постигне десети гол у Серији А, али момак за којег се интересују бројни европски клубови се обрукао.

Томас Стракоша одбранио је ударац најбољег фудбалера Удинезеа и сачувао своју мрежу.

Петнаести тријумф Лација у сезони којим се попео на седму позицију обрадовао је не само  Инзагија, већ и тренера Болоње, Синишу Михајловића.

Побједа клуба за који је одиграо шест сезона и окитио се титулом првака италије оставила је Удинезе на само три бода од зоне испадања, односно на само бод више од Болоње, која је степеницу изнад "провалије".

Заостали меч 25. кола Серије А

Лацио – Удинезе 2:0 (2.0)
/Каиседо 21, Сандро 24 аутогол/

Табела: Јувентус 84, Наполи 67, Интер 60, Милан 55, Рома 54, Аталанта 53, Лацио 52, Торино 50, Сампдорија 48, Фиорентина 40, Сасуоло 37, Каљари 37, СПАЛ 35, Парма 35, Ђенова 34, Удинезе 32, Болоња 31, Емполи 29, Фрозиноне 23, Кјево 11*

*Италијанска фудбалска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар