Ђоковић: Не отписујте Федерера на Ролан Гаросу!

Најбољи тенисер света, Новак Ђоковић, у четвртак ће играти меч трећег кола на Мастерсу у Монте Карлу.

Тенис 18.04.2019 | 11:15
Ђоковић: Не отписујте Федерера на Ролан Гаросу!
Он ће се састати са Американцем, Тејлором Фрицом, али занимљиве су његове опсервације о повратку Роџера Федерера на турнире на шљаци.

Федерера нема у Монте Карлу, појавиће се тек касније, на Мастерсу у Мадриду. Без обзира што Швајцарац дуго није играо на најспоријој подлози, Новак каже да нико не сме да га отписује, чак ни на Ролан Гаросу.

"Федерер је недостајао тенису прошле сезоне када је реч о турнирима на шљаци. Мислим да људи ипак разумеју зашто је одлучио да прескочи тај део сезоне и ја такође добро разумем зашто сада жели да игра. За наш спорт је дефинитивно боље када игра", сматра Ђоковић.

Новак је рекао да људи често неоправдано потцењују игру Федерера на шљаци.

"Играо је ове године заиста одличан тенис. Дубаи, Индијан Велс, Мајами, освојио је две од три титуле, играо у финалу у Калифорнији, то је заиста добар учинак. Наравно да је шљака другачија подлога, али лоптица у Индијан Велсу одскаче прилично високо, слично као на шљаци. Он се добро носио са тим високим одскоком током каријере, тако да не видим неки посебан проблем да игра на оваквој подлози. Увек очекујете најбоље од њега", додао је Ђоковић.

На питање, да ли је Роџер кандидат и за титулу у Паризу одговорио је потврдно.

"Да ли је кандидат за титулу у Паризу? Мислим да јесте. Наравно, има веће шансе да освоји неки други Гренд слем, али сетите се да је освојио и Ролан Гарос. Није играо прошле сезоне, али његов ниво игре је увек висок. Изузев можда једне године када је променио рекет и био повређен, можће да сам свега два пута у ових 15 година видео да је играо десет до 20 одсто слабије. Зато ја очекујем да на свакој подлози буде међу најбољим и међу фаворитима", закључио је Новак.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар