ЛШ - најава: Вечерас је све или ништа!

Гвардиола из свих оружја, Тотенхем може да дигне сезону у ваздух! У једној недељи, Манчестер Ситију може да се сруши свет.

Фудбал 17.04.2019 | 17:45
ЛШ - најава: Вечерас је све или ништа!
Ајакс је доказао два пута, а Тотенхем прошле недеље наговестио да се добрим фудбалом може против најјачих. Да је у Лиги шампиона све могуће и да нико нема тапију на место у наредној рунди.

У року од само неколико дана, Тотенхем може да сруши целу сезону Манчестер Ситију, али исто тако иГвардиолин тим може да направи крупне кораке ка невероватном подвигу које никад нико није успео да оствари – четверострукој круни.

Манчестер Сити ће вечерас јурити гол минуса из првог меча четвртфинала, а за викенд ће му на истом месту бити потребна нова победа над Спурсима у шампионској трци са Ливерпулом.

Без обзира на гол минуса из првог меча, Манчестер Сити је фаворит за пролаз даље. Осим што игра на свом терену, играће и у много јачем саставу него у првој утакмици. Да ли је Гвардиола тада калкулисао или стварно није могао да рачуна на неке од најбољих, дилема је око које се дискутује на Острву. Изгледало је да му је првенствени меч са Кристал Паласом битнији од четвртфинала Лиге шампиона.

Али је зато за вечерас спремио тешку артиљерију. Скоро сви играчи конкуришу за тим и Гвардиола је на слатким мукама са којим офанзивним арсеналом да нападне. Вокер и Лапорт остаје у одбрани, али се друга половина мења. Уместо Отамендија се очекује Стонс, а лево уместо Делфа се веће шансе дају Мендију него Данилу.

Тешко је погодити и коју тројку у везном реду ће извести Каталонац. Да ли пружити шансу задњем везномФернандињу или офанзивнијем Гундогану? Де Брујне је сигуран, али не зна се ко ће играти поред њега. Једна опција је Давид Силва, друга опција је повученији Бернардо Силва, трећа опција је да иза играју и Гундоган, и Фернандињо. Бернардо Силва је сигуран, смао је питање да ли у нападу или нешто повученије у везном реду. Ако се Португалац спусти ниже, онда то значи да ће Стерлинг и Сане напасти по крилима. Ако буде играо по крилу, онда виси Сане.

Једина опција коју нико не помиње је Ријад Марез који је био невидљив у првом мечу и испада из свих комбинација. У нападу је сигуран Агуеро, док ће Жезус добити шансу у другом полувремену. Слатке муке за Гвардиолу који једино не може да рачуна Зинченка. Чак се и вечито повређени Венсан Компаниопоравио.

Шта год да одлучи Гвардиола, Тотенхем ће се сусрести са офанзивном лавином. Што ће му можда и одговарати јер нема повређеног Кејна да напада у дубину и да покушава дугим лоптама и центрашутевима на енгелског шпица. Овако, Покетино нема другог избора осима контри и брзе транзиције из које Сон може да угрози гол Грађана. Тај гол у гостима би био огромна ствар за Спурсе јер и поред Ситијевог капацитета у нападу, Спурси могу да се ослоне на одбрану да неће примити три гола.

Тотенхем у три меча нокаут фазе није примио гол и то му даје велику дозу самопоуздања пред гостовање на Етихаду. Ако се можда и могло очекивати да им Борусија Дортмунд на постигне гол у два меча, онда је мирна мрежа у мечу са Ситијем у Лондону заиста подвиг. Истински, јер осим пенала који јеЛорис одбранио, Манчестер Сити није створио ниједну иоле озбиљну шансу. А вечерас ће бити још теже да пробију тај бедем јер се очекује да Покетино врати систем на петорицу у одбрани и да белгијском тандемуАлдервајрелд – Фертонген прикључи Давинсона Санчеза. То ће значити и човека мање напред и већи посед лопте за Сити, али је Покетино спреман да се ослони на мишиће Вањаме и Сисока који би требало да покрију огроман простор, а да Деле Али и Ериксен неком луцидношћу угрозе Едерсона из другог плана или да протуре лопту до Сона. Трипије и Роуз би требало да спрече излете Вокера и Мендија напред и прављење вишкова. 

Гвардиола је у претходне две сезоне испадао са Ситијем у Лиги шампиона од Монака и Ливерпула, а у оба случаја је губио прве мечеве и није успевао да надокнади предност у реваншима. Доведен је у клуб да би Грађанима донео Лигу шампиона и још једно испадање од ривала који није фаворит за освајање (а Ливерпул то прошле сезоне није био) би могло озбиљно да стави под знак питања његову вредност у Лиги шампиона. Доведен је да побеђује Барсу, Реал, Јувентус, Бајерн, а вечерас стрепи од Тотенхема.

ЛИГА ШАМПИОНА - ЧЕТВРТФИНАЛЕ, РЕВАНШ МЕЧЕВИ

Уторак

Барселона - Манчестер Јунајтед 3:0 (2:0)   /први меч 1:0/
/Меси 16, 20, Кутињо 61/

Јувентус - Ајакс 1:2 (1:1)    /први меч 1:1/
/Роналдо 28 - Ван де Бек 34, Де Лихт 67/

Среда

21.00: Манчестер Сити - Тотенхем  /први меч 0:1/
21.00: Порто - Ливерпул /први меч 0:2/

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар