Куп: Вријеме је да се Партизан пита!

Угрожен рекорд Хајдука из Сплита! Црно-бели против Радничког (18 часова) нападају пето узастопно финале Купа!

Фудбал 17.04.2019 | 15:15
Куп: Вријеме је да се Партизан пита!
У првенству не личи ни на шта, зато је Куп Србије такмичење као нацртано за Партизан.

Откако се игра фудбал на простору окрњене државе нико се никад тако добро није сналазио у елиминационим борбама као црно-бели, који ове среде желе да направе што бољу основу за пето узастопно финале!

Мењају се тренери, руководиоци, прилике у спорту, али једна ствар је последњих година константа. Парни ваљак увек добаци до завршне борбе. По правилу у њима слави. У последње четири сезоне исто толико финала, само 2015. није успео да савлада Чукарички, док је све остале ривале тукао углавном без већих проблема: Јавор у Горњем Милановцу 2:0, Црвену звезду у Хумској 1:0, те лучанску Младост у Сурдулици 2:1. Под условом да елиминише нишки Раднички (први меч од 18 часова у Београду) закорачиће у пето узастопно финале, што би био својеврстан подвиг, редак случај кад је наш фудбал у питању.

Сличним остварењем може да се похвали само сплитски Хајудк који је у старој Југославији, у периоду од 1972. до 1977 играо пет узастопних финала (оно из ’75. није одиграно) и свако освојио. Тај најдужи низ учешћа у финалима прети да изједначи управо актуелна генерација Партизана, по поменутом параметру већ боља од Црвене звезде, два пута успешне у прављењу низова од по три узастопна финала (1948-1950, 1995-1997, уједно и освајач свих шест трофеја).

Евентуалним тријумфом домаћин би се бар мало искупио у навијачким очима. Можда и спасао сезону изгубљену већ на почетку.

„Раднички је показао завидан квалитет, искусан је, у многим стварима је у предности, али ни ја, ни било ко у клубу немамо право да му препустимо улогу фаворита. Вероватно се неће све решити данас. Екипа која буде показала више стрпљена, жеље и воље имаће и веће шансе да се радује. Наш задатак је да избегенемо стихију и јурњаву на терену. Било која победа је добар резултат пред реванш“, јасан је у поруци Саво Милошевић, тренер Партизана, који ће вероватно да „препише“ састав који је за викенд савладао Чукарички у једној од бољих партија екипе у последње време.

За само четири дана Партизан и Раднички ће два пута одмерити снаге. Најпре у полуфиналу Купа Србије, док ће у недељу на Чаиру имати дуел у оквиру плеј-офа Суперлиге. Сада када је Раднички изгубио од Црвене звезде у првом колу лигашког плеј-офа, полуфинале Купа постаје приоритет и за домаћина и за Нишлије, које су пет пута играле у полуфиналу масовнијег такмичења, последњи пут 2006, али никад нису стигле до финала. Сад имају шансу...

„Не зависи све од нас. Верујем да смо на правом путу. Пораз од Црвене звезде за викенд нас није уздрмао и моји играчи немају разлог да их та утакмица оптерећује. Није лако избацити Партизан у двомечу. То је велики клуб, као и Црвена звезда. Ипак, ми смо ове сезоне показали да можемо да играмо против њих, мада су и они показали да могу да се носе са нама“, обазрив је шеф стручног штаба Ненад Лалатовић, чија екипа је у првенственим окршајима са вечерашњим ривалом играла 2:2, а пре месец и по дана славила у Београду, 1:0.

Реванш полуфинала Купа је 15. маја у Нишу, који ће бити и домаћин финала 30. маја.

Пројектовани састави

ПАРТИЗАН – РАДНИЧКИ НИШ, 18.00 (ТВ Аренаспорт 1)

Београд
Стадион Партизана
Судија: Срђан Јовановић

ПАРТИЗАН: Стојковић – Н. Р. Милетић, Остојић, Павловић, Урошевић – Шћекић, Здјелар – Закарић, Пантић, Тошић – Рикардо. Тренер: Саво Милошевић.

РАДНИЧКИ НИШ: Ристић – Тодоровски, Панков, Црномарковић, Ђорђевић – Дринчић, Бондаренко – Грбић, Којашевић, Ранђеловић – Хаскић. Тренер: Ненад Лалатовић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар