Ни ово није ТА сезона: Алегри каже да остаје!

Ближи се петом узастопном трофеју шампиона Италије са Јувентусом, али у Лиги шампиона и даље нема пехара који се сања сваке ноћи у Торину. . . Елиминација од Ајакса до сада је највећи "минус" Алегрија у Јувентусу. Да ли је ту крај?

Фудбал 17.04.2019 | 11:00
Ни ово није ТА сезона: Алегри каже да остаје!
И када је долазио до финала Лиге шампиона - Макс Алегри је био критикован.

Сјајни италијански стручњак, по многима и најбољи у овом послу, ове сезоне је добио и Кристијана Роналда како би успео да Јувентусу коначно подари толико прижељкивани "ушати" трофеј који су освојили само два пута у историји из девет покушаја, али и када им је жреб био наклоњен и доделио им Ајакс, а не Манчестер сити, Барселону или Ливерпул, поново су заказали.

Нешто дефинитивно не функционише у Јувентусу када и поред таквог тренера и поред таквих играча не успевају да се попну на кров Европе.

Ајакс је деловао као потпуни аутсајдер, после 1:1 у Амстердаму чинило се да ће меч у Торину бити формалност, али "напаљена" екипа тренера Тен Хага одржала је лекцију из лепоте фудбала и на храброст и младост прошла у полуфинале Лиге шампиона, где им је историјски и место.

Све ово покренуће питање статуса Макса Алегрија који корача ка петој узастопној титули у Италији, али и ка петој сезони у којој није успео да освоји трофеј Лиге шампиона.

Можда је време за неког другог?

"Рекао сам председнику Ањелију да остајем. Сешћемо на крају сезоне и причати о будућности", рекао је на конференцији за медије Масимилијано Алегри који је казао да је Ајакс заслужено победио, али да је његов тим имао превише повреда.

Није могао да рачуна на Марија Манџукића, који је веома битан за напад, односно на Ђорђа Кјелинија који је душа екипе и најбољи дефанзивац тима.

Донео је спорне одлуке попут играња Паула Дибале иако је целе сезоне јасно да "не може да кликне" са Роналдом, односно на место десног бека поставио је Матију де Шиља који је био безопасан, што се посебно видело када је ушао Жоао Кансело и направио пометњу Ајаксу.

Створио је шансу Роналду, али Португалац је остао на једном голу на мечу.

Да ли је очекивао да ће Роналдо све да реши?

"Не, апсолутно не. Роналдо нам је дао много током ове сезоне, али када дођете до ове фазе СВИ су вам потребни", казао је Алегри и додао да је било потребно много коцкица да се поклопи попут физичке спреме играча, као и укупне тимске форме која је у паду, иако је требало баш сада да буде на врхунцу за екипу.

"Били смо добри у првом полувремену, али сам очекивао потпуно другачије. Скидам капу Ајаксу за сјајну игру, а ми нисмо имали довољно стрпљења у овој утакмици", закључио је Алегри.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар