Говори Нинџа: О Икардију и Спалетију, бурном животу...

Зашто не воли Монћија и Јуве, трампи за Заниола. . .  Раџа Најнголан у великом интервјуу о свему. . .

Фудбал 17.04.2019 | 00:00
Говори Нинџа: О Икардију и Спалетију, бурном животу...
Пре годину дана у ово време, Раџа Најноглан се спремао са Ромом за једно од већих изненађења у историји Лиге шампиона. Елиминисали су Барселону чудесним преокретом и прошли у полуфинале Лиге шампиона. Бројни клубови су тада желели Белгијанца али су из Роме тврдили да нема шансе да оде. Исто је говорио и он.

Неколико месеци касније је решао у Интер као велико појачање. И до данас није успео да оправда очекивања. Од доласка у Интер, више се писало о његовим повредама, бурном ноћном животу и недисциплини, него о заслугама на терену.

У великом интервјуу за Коријере дело Спорт је отворио душу и покушао да пружи одговоре на сва питања.

„Сезона за мене је сигурно могла да буде боља. Имао сам проблеме са повредама мишића током припрема што је врло деликатно. Да сам одрадио пуне припреме, можда се не би мучио толико током сезоне. Нажалост, ниједном током сезоне нисам достигао пуну спрему и нисам могао да помогнем саиграчима како би требало. Нисам задовољан играма. Тешко је... Као да се пењеш из рупе, а онда опет упадаш у њу“, почиње причу Најноглан.

Током сезоне су интернетом кружиле бројне фотографије из ноћних провода контроверзног Белгијанца.

„Морам да променим неке ствари. Како старим, тако осећам последице неких грешака које сам правио. Не мислим ту само на стил живота ван терена, већ више на индивидуални рад и одлазак у теретане“.  

Не крије да жали због одласка из Роме.

„Да није дошао Монћи, вероватни никад не бих напустио Рому. На почетку смо имали добар однос. Био сам у групи од 6-7 најутицајнијих играча Роме са којима је он дискутовао о разним ситуацијама и трансфер политици. Учинио је да се осетим битним. А онда сам чуо како ми ради иза леђа и жели да ме прода. Спалети ме је желео и отишао сам код њега. О Монћију најбоље говори то што је три дана после одласка из Роме, већ држао конференцију као директор Севиље“.  

Наредног викенда да очекује први дуел против некадашњег клуба и саиграча.

„Био сам повређен за први меч на Олимпику и морао сам да га прескочим. Провео сам незаборавне године тамо и понео дивне успомене. Прошле сезоне смо направили сјајне резултате, али било је време да се једна прича заврши и да друга почне. Интер је ново поглавље и желим да направим успех овде. Био бих срећан ако би Интер и Рома прошли у Лигу шампиона јер сам остао у одличним односима са бившим саигрчаима и волео бих да они буду срећни“.

Да ли ће славити гол против Роме?

„Не. Биће ми потребно 20 дресова да разменим са сваким. Био сам у Риму пре неколико дана и дружио се са Александром Коларовим и Костасом Маноласом. Хтео сам да видим и Едина Џека, али је био заузет. Када искусите сезону као што смо ми прошлу и дођете до полуфинала Лиге шампиона, створе се везе и пијатељства која остају заувек. Надам се да ће Франческо Тоти постати кључна фигура у клубу наредних година. Мада, њему није потребна званична функција да би био симбол Роме“.  

Интер је летос за Најноглана дао Роми 24.000.000 евра плус Давидеа Сантона и Никола Заниола. Испоставило се да Најноглан није донео скоро ништа Неразурима, док је Заниоло експлодирао у Роми и данас вреди дупло више од Белгијанца због чега се многи смеју Интеру. Рома је без сумње направила погодак.

„Јесте, погодак је. Али треба да кажемо и да вам пре 10 година није све било сервирано на сребрном послужавнику. Морали сте да се жртвујете да бисте заиграли у Серији Б. Да ме не схвате погрешно, на завидим никоме и Николу желим све најбоље у Риму. Али је исто тако истина да је он до сада одиграо 20 добрих утакмица, а ја их играм већ 10 година“.

Најнголан је јаже да осећа дуг према Спалетију који је инсистирао на његовом трансферу после добре сарадње коју су имали у Роми.

„Наравно да осећам дуг према њему. Разочаран сам што до сада нисам успевао да пружима максимум и одужем се Спалетију и тиму“.

Чврсто држи тренерову страну у сукобу са Мауром Икардијем.

„Спалети ставља фокус на групу, а не на појединце. Тренер мора да има кредибилитет у очима свих играча и Спалети је покушао да се избори са том ситуацијом најбоље што је могао. Чак и када сам му ја био потребан и када ме је желео у тиму, плаћао сам цех за грешке које сам правио. То тако функционише. За све. Сви у тиму су важни, али нико није незамењив. Мауро је сјајан играч, али имамо и нападача као што је Лаутаро Мартинез који сјајно користи шансе и предодређен је да успе. Превише тога је већ речено. Ако Икарди има проблеме са неким, онда је на њему да их реши, а не да ти проблеми утичу на остатак тима. Доста више са том причом. Икарди сада тренира нормлано као сви остали и ако настави овако и почне да даје голове, онда ће опет бити важан играч за цео тим. Рекао сам му шта сам мислио“.

Италија већ недељама бруји да ће Спалети бити смењен на крају сзеоне.

„Немогуће је да се не извервирате када прочитате одређене ствари. Сви смо ми људи и када неко пише како је твој посао понуђен другоме, онда ти није свеједно. Ипак, ако Интер заврши трећи, Спалети може да каже да је наравио корак напред у односу на прошлу сезону. Циљ је био да се напредује“.

Најноглан је један од ретких у Италији који је имао храбрости да одбије Јувентус. Бјанконери су га тражили док је играо у Каљарију, потом и када је носио дрес Роме, али он није ни помишљао на трансфер у Торино. Штавише, често је провоцирао навијаче Јувентуса и био жртва увреда.

„Ја сам „антијувентино“, то сви знају. То што ме  њихови навијачи вређају ме чини поносним. Постоје играчи који једва чекају да их зовне Јувентус и да кажу „да“, јер знају да се тамо освајају трофеји. Али, ја нисам такав и никада нисам желео да идем тамо. Више ми значи да будем протагониста у неком другом тиму него да освојим неколико титула играјући по десетак утакмица у Јувентусу“.

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар