Мајами: Филип се борио као ЛАВ и прошао Вавринку!

Имао је 5:2 у тај-брејку трећег сета Стен Вавринка, а онда је српски ас везао пет поена за пласман у шеснаестину финала Мајамија. Да ли следи Федерер? Чекинато без "борбе" до трећег кола! Дамир Џумхур због повреде је одустао од даљег наступа на АТП турниру Мастерс серије у Мајамију.

Тенис 23.03.2019 | 20:45
Мајами: Филип се борио као ЛАВ и прошао Вавринку!
Крајиновић после преокрета елиминисао Вавринку у Мајамију! Српски тенисер Филип Крајиновић пласирао се у треће коло Мастерса у Мајамију, након победе над Станом Вавринком са 2:1 у сетовима.

Није овај меч најбоље почео по Крајиновића, пошто је изгубио први сет резултатом 7:5, након 55 минута игре у највећем граду Флориде.

Пробудио се Крајиновић у наставку и храбром игром почистио Вавринку у другом сету за само 34 минута, па је резултатом 6:2 узео свој први сет.

Све је функционисало добро за српског тенисер у овом сету, док је Швајцарац доста грешио и овакав резултат био је неминован.

Крајиновић, који је 103. тенисер света, имао је брејк заостатка у последњем сету, али је одмах успео да се врати и направи рибрејк. До краја нисмо видели одузимање сервиса, па је победник одлучен у тај-брејку.

Српски тенисер није добро кренуо 13. гем, пошто је Швајцарац повео са 4:1. Међутим, у наредних седам поена добио је чак шест и са 7:5 дошао до великог тријумфа.

Крајиновић ће у трећем колу Мајамија играти против Роџера Федерера или Раду Албота, чији је меч нешто касније на програму.

Раније у току дана пласман даље обезбедили су Данил Медведев, Давид Гофан, Џордан Томпсон, Марко Чекинато, Жао Соуса и Денис Шаповалов.

Браво, Филипе!

Српски тенисер Филип Крајиновић "преживео" је трилер меч против Стена Вавринке и обезбедио пласман у треће коло Мајамија после два сата и 42 минута борбе. Изгубио је први сет, изједначио, а онда трећи добио после праве драме: 5:7, 6:2, 7:6 (7:5).

Швајцарски тенисер, тренутно 37. на АТП листи, водио је у тај-брејку трећег сета 5:2, да би потом Крајиновић везао пет поена и одмах искористио прву меч лопту.

Крајиновић је прошле године такође играо треће коло Мајамија, где га је елиминисао Хуан Мартин дел Потро, видећемо да ли сада може и корак више, пошто тек треба да сазна ривала, а занимљиво је да је могуће да опет буде Швајцарац.

Биће то бољи из дуела молдавског тенисера Радуа Албота и претендента на титулу - Роџера Федерера, који је на програму после 21.30.

Њих двојица су се прошле године састала два пута и оба сусрета припала су Федереру.

Касније вечерас меч другог кола игра и Миомир Кецмановић против Френсиса Тијафоа, док су у недељу у току дана на програму мечеви Новака Ђоковића и Федерика Делбониса, односно Душана Лајовића и Ника Кирјоса.

Чекинато без "борбе" до трећег кола! Дамир Џумхур због повреде је одустао од даљег наступа на АТП турниру Мастерс серије у Мајамију.

Џумхур се повриједио у финишу меча против кола у којем је побиједио домаћег представника Кристофера Јубенкса.

Најбољи бх. тенисер је са болним изразом лица напустио терен након меча, због јаког бола у леђима. Након 11. гема у трећем сету при вођству од 6:5 затражио је медицински тајм-аут, након којег је, уз доста муке, наставио меч и у тај-брејку успио да избори побједу.

"Нажалост, морао сам одустати од даљег наступа у Мајамију због повреде леђа коју сам задобио у мечу првог кола. Учинио сам све како бих био спреман, али је бол прејака. Хвала свим навијачима на подршци", поручио је Џумхур.

Он је данас требао да игра меч другог кола против Италијана Марка Чекината, који је тако без одиграног меча дошао до трећег кола, с обзиром на то да је у првом колу био слободан.

Италијана у трећем колу чека дуел с бољим из меча Андухар - Гофан.

Извор: Б92/мондо.рс/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар