Дарко пријети, а и он је исто то радио...!

Кад Дарко Ковачевић није хтео да игра за репрезентацију док је био један селектор. . .  Директор репрезентације запретио онима који се понашају као он некада.

Фудбал 23.03.2019 | 18:15
Дарко пријети, а и он је исто то радио...!
Фудбалерима који су одбили да играју за Србију док је селектор Младен Крстајић ће у будућности бити затворена врата националне селекције, поручио је директор репрезентације Дарко Ковачевић.

У овом случају су његове претње адресиране на Луку Миливојевића, Матију Настасића и Ивана Обрадовића,који су изашли у јавност и објаснили због којих разлога не желе у тим Орлова док је Крстајић селектор. Видећемо каква будућност чека Марка Грујића, Бранислава Ивановића, Душка Тошића, Владимира Стојковићаи Николу Максимовића који после Мундијала у Русији ниједном нису позвани у репрезентацију.

Ковачевић је као директор репрезентације сходно својој функцији преузео на себе одговорност да из српског репрезентативног фудбала елиминише тројицу фудбалера од којих двојица играју у јаким лигама и у најбољим су годинама. Ковачевићева оштра порука се заснива на принципима да појединац не може да буде изнад репрезентације, да играчи руше атмосферу и да су лицемерни.

"Увек и свуда је репрезентација била изнад свих нас, сваког појединца. Зато сам, морам признати, запањен неким интервјуима и дешавањима, рекао бих, директно усмереним против државног тима и Фудбалског савеза. И то све пред најважнију утакмицу репрезентације, када желимо после 20 година да изборимо пласман на Европско првенство и успешно почнемо квалификације. Играчима који не желе да играју за репрезентацију док је селектор Младен Крстајић, желим да поручим да никад више неће играти за државни тим без обзира на име и презиме селектора, јер Србија неће никог да моли, али исто тако неће ни да дозволи да неко свесно урушава оно што група уз велики напор и одрицања гради. Ја први нисам чуо за све ове године у свету фудбала да неки играч или група воде политику клуба или Савеза, смењују тренере, селекторе, директоре и остале челнике“, рекао је Ковачевић.

Овај његов јавни иступ у изјави за Тањуг делује као пресликана изјава бившег директора репрезентацијеСава Милошевића. У изјави за Тањуг 21. марта 2016. године. Он је тада запретио да Душан Тадић више неће играти за репрезентацију због исказаном незадовољства третманом код Радована Ћурчића.

„Као неко ко је за репрезентацију одиграо 102 утакмице морам да кажем да овакво понашање не приличи једном репрезентативцу. Овим својим гестом Душан Тадић је показао да је одлука селектора била исправна јер се из његових изјава јасно може закључити да је лични интерес ставио испред интереса репрезентације. Када неко мисли да је богом дан, да је бољи од осталих, таквом, ма како се он звао, није место у репрезентацији. Србији су у овом тренутку потребни они који су спремни да своје људске и играчке квалитете подреде колективу. Тадић је овим чином показао да мисли само на себе и да за репрезентацију не мари. То није учинио по објављивању списка већ на дан када се репрезентација окупила, само 48 сати пре дуела са Пољском. Тако да је лицемерна његова изјава да репрезентацији и селектору жели срећу. Као што је и цео интервју лицемеран јер га је дао тек пошто се није нашао на списку. Зашто све то није рекао пре? На крају желим да му поручим да је у заблуди ако мисли да ће се у будућности његов статус у репрезентацији после свега овог што је урадио променити. Такви репрезентацији нису потребни“, рекао је тадаСаво Милошевић.

Два месеца касније, Тадић је био у тиму репрезентације Србије под селекторском командом СлавољубаМуслина у пријатељском мечу против Кипра у Ужицу.

Видећемо како ће са претњама проћи Дарко Ковачевић и да ли ће поменути фудбалери опет обући дрес Орлова. Занимљиво је да он прозива репрезентативце за исте ствари које је он радио као играч.

Било је пролеће 2001. године када је Дарко Ковачевић напустио репрезентацију незадовољан тадашњим селектором. Током квалификација за СП 2002, код Милована Ђорића је предност у шпицу имао СавоМилошевић. Ковачевић је ушао са клупе у мечу са Швајцарцима у Београду (1:1). Четири дана касније смо гостовали Словенцима, имали предност до 95. минута када је Заховић поставио коначних 1:1 из слободњака. На том мечу је Ђорић увео Друлића уместо Милошевића, а од осталих резерви су ушли Дуљај и Ивић. Био је то много важан меч у квалификацијама, а Ковачевић је напустио тим уочи утакмице.

Ђорић је пред меч саопштио играчима ко почиње, а ко игра. У својој аутобиографији је тај детаљ описаоДејан Станковић.

„После ручка следи састанак на којем пуца филм Дарку Ковачевићу. Хвала, довиђења“, написао јеСтанковић.

О томе је после меча причао и тадашњи селектор Милован Ђорић.

„Дарко Ковачевић? Он је био нервозан, хтео је да нервозу пренсесе на остатак тима. То што је урадио, није допуштено никоме. Мој став сам рекао и сигурно га нећу променити, а он мора да објасни и мени и осталима зашто се тако понашао, или неће бити на списку репрезентативаца. Даља репрезентативна судбина не зависи од мене, већ искључиво од њега“, рекао је тада Милован Ђорић.

Ковачевић је рекао:

„У овој новој репрезентацији, у којој је најављена смена генерација, мени је била намењена улога епизодисте. Против Швајцарске сам ушао у игру са клупе, мислим да сам одиграо солидно. Не кријем, надао сам се већој минутази у Љубљани, али ми је другачије стављено до знања. Нешто је пукло у мени, нисам балавац“.

Ковачевић је у јавности уверавао да ће се одазвати на сваки следећи позив, али када је он стигао... Месец дана касније је Ђорић позвао Ковачевића за меч са Русијом у Београду.

„Жао ми је што нема Ковачевића. Позвао сам га и разговарали смо, али је он одговорио да би волео да прескочи ову утакмицу. Жао ми је због њега, јер би нам био од помоћи“, рекао је тада Ђорић.

Ковачевић се вратио у репрезентацију после смене Милована Ђорића и у наредне две године је носио дрес репрезентација Југославије, односно Србије и Црне Горе.  

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар