Хрватска учествује на Летњој НБА лиги!

Кошаркашка репрезентација Хрватске учествоваће ове године на Летњој лиги НБА, објављено је из такмичења.  Уместо на Мундобаскет, Хрвати ће у НБА! Хрватска кошаркашка репрезентација добила је позив да уз Кину попуни НБА летњу лигу.

Кошарка 24.03.2019 | 08:30
Хрватска учествује на Летњој НБА лиги!
Хрватској ће то бити прво учешће на Летњој лиги, а поред ње играће и репрезентација Кине, која је била присутна и 2007. године.

Летња лига ће се играти од 5. до 15. јула у Лас Вегасу. Поред Хрватске и Кине, учествоваће 30 НБА клубова.

Хрватска неће учествовати на Светском првенству, које се од 31. августа до 15. септембра одржава у Кини, али ће се нешто раније појавити на НБА летњој лиги.

"Добили смо позив од НБА лиге, који ћемо прихватити и идемо у првој половини јула у Лас Вегас да играмо Летњу НБА лигу", најавио је Стојко Вранковић, председник Кошаркашког савеза Хрватске.

Позив на адресу хрватске "куће кошарке" стигао је крајем фебруара, а сада је коначно прихваћен, објавили су Американци. 

"Кина и Хрватска послаће ће репрезентације на НБА летну лигу ове године и тако се придружити свим НБА клубова у Вегасу", рекао је амерички новинар Тим Рејнолдс.

НБА летња лига, поред гостију, увела је и новину да се све утакмице играју у истом граду, а не у три, што је до ове године био случај.

"Наша је процена да је то одлична ствар, јер ћемо у Лас Вегасу имати шест јаких утакмица, имаћемо шест преноса на НБА ТВ.  Позивнице ће ићи на адресу свих, а Богдановић и Шарић, ако буде желели, наравно да су добродошли. Иако знамо да је Летна лига за оне играче у развоју у НБА лиги. Ми ћемо се у селекцији базирати на оне играче који би требало да изнесу квалификације за Европско првенство", објаснио је Вранковић зта хрватске медије.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар