ЕЛ: Милутинов скоро перфектан, Срби из Баварске подбацили!

Кошаркаши Олимпијакоса убедљиво су савладали минхенски Бајерн 89:69, у 27. колу Евролиге.  Милутинов командовао рекетима, дебитовао суперталентовани Покушевски и одмах се уписао, Бајерн на -20! Одлична партија српског центра.

Кошарка 19.03.2019 | 22:00
ЕЛ: Милутинов скоро перфектан, Срби из Баварске подбацили!
Грчки тим је направио важан корак у борби за плеј-оф надигравши директног конкурента.

Три кола пре краја Олимпијакос има 14 победа, попут Басконије и Милана који имају по меч мање, једну више од градског ривала Панатинаикоса који такође тек треба да игра меч 27. кола, а који је први испод "црте".

С друге стране, Бајерн је остао на 12 победа па је скоро остао без шанси да се домогне доигравања.

Олимпијакос је меч решио већ у првом полувремену, сјајном одбраном у првој четвртини (20:10) је изградио позицију за +19 на паузи (50:31), а разлика је у наставка расла и до 27 поена (71:44).

Грчки тим је предводио Зек Лидеј са 23 поена, а одличан је био и српски репрезентативацНикола Милутинов. Бивши центар Партизана је постигао 20 поена уз само један промашај из игре (9/10), те имао 5 скокова и 2 асистенције.

Двоцифрен учинак су имали још Брајанте Вебер са 12 поена уз 8 скокова и Јоргос Принтезис са 11 поена. Бајерн је предводио Петери Копонен са 15 поена, 13 је додао Девин Букер, а 10 је убацио Нихад Ђедовић.

Српски кошаркаши су се уклопили у сивило баварског тима – Владимир Лучић је постигао 6,Немања Дангубић 2, а Стефан Јовић само 1 поен, али је имао 9 асистенција.

У следећем колу Олимпијакос гостује Гран Канарији, док ће Бајерн серију од три пораза покушати да прекине против Барселоне.

То је тај Олимпијакос који се чека безмало два месеца! После шест пораза у последњих седам кола и доласка на ивицу провалије, пирејски црвено-бели одиграли су меч по укусу Дејвида Блата и рутински надиграли Бајерн резултатом 89:69 (20:10, 30:21, 22:17, 17:21).

Гости из Минхена једноставно нису имали шта да траже у Пиреју. Олимпијакос је од првих тактова утакмице диктирао свој темпо и већ у првој четвртини направио штимунг који је дао прави угођај. До првог одласка на одмор Олимпијакос је имао десет поена вишка, до полувремена је убацио чак 50 поена, а Бајерну дозволио 31, да би пред крај треће деонице разлика отишла на максималних 25 поена (69:44), што је био јасан знак да је Бајерн овде узалуд долазио. Искористио је благи пад домаћина у последњих десет минута како би спустио разлику, али не и да сачува образ. 

Блат је уочи ове утакмице од својих пулена захтевао максималну концентрацију и преданост игри, а то су му они и дали. Олимпијакос је играо озбиљно, смирено, фокусирано у обе фазе игре упркос изостанцимаВасилиса Спанулиса и Јаниса Стрелнијекса, због чега се одбрамбена тактика Дејана Радоњића брзо нашла на линији отворене ватре. Никола Милутинов и Зек Ледеј су командовали рекетима и управо из непосредне близине напунили кош противника. Милутинов је био врло расположен и био је готово без грешке из игре – 20 поена (9/10), уз пет скокова и две асистенције, али и четири изгубљене лопте и индекс 20. Све то за 27 минута на паркету. Ледеј је био за нијансу бољи, пошто је убацио 23 поена, док је у игри био свега 18 минута!Бријанте Вебер са 12 и Јоргос Принтезис са 11 поена били су такође међу двоцифренима. Лепа вест за кошаркашке поклонике у Србији је дебитантски наступ суперталентованог Алексеја Покушевског у елитном такмичењу! Страшни плејмејкер од 211 центимтара добио је шансу у последњем минуту утакмице, а на крају је уписао и свој први поен у Евролиги и то са линије пенала, пошто је фаул над њим скривио Дерик Вилијамс. 

У редовима Бајерна најбољи је био Петери Копонен са 15 поена, уз све поене са дистанце (5/6 за три).Владимир Лучић је одиграо нешто више од 23 минута и убацио шест поена, док је Стефан Јовић за мало мање од 16 минута убацио само један поен, али поделио девет асистенција и имао четири скока. Немања Дангубић је одиграо 19 минута и имао по два поена и скока, уз једну асистенцију.

Олимпијакос се сада нада Панатинаикосовом киксу против Басконије у Атини, али и да Макаби неће добити Жалгирис као домаћин како би коначно мало одахнуо...

Евролига, 27. коло

Олимпијакос – Бајерн 89:69
Анадолу Ефес – ЦСКА 78:80
Фенербахче – Будућност 76:67

21.00 Барселона – Гран Канарија

Среда:

18.15 Дарушафака – Химки
20.00 Панатинаикос – Басконија
20.05 Макаби – Жалгирис
21.00 Реал Мадрид – Армани Милано

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар