Једино је чудно зашто је "Чоло" чекао толико...?!

Атлетико Мадрид је договорио прво појачање за наредну сезону, а једино чудно у целој причи је - како се раније није то догодило?! Бомба из Мадрида: Ектор Ерера пет година у Атлетику! Чоло Симеоне завршио прво појачање за наредну сезону.

Фудбал 20.03.2019 | 10:00
Једино је чудно зашто је "Чоло" чекао толико...?!
Можда је нешто теже погодити који је тачно играч по укусу Маурисија Покетина или Унаија Емерија, али готово никакве дилеме нема када је у питању Дијего "Чоло" Симеоне.

Воли фудбалере који одражавају његов темперамент из играчких дана, који се пренео и на тренерски посао, па је сасвим јасно да вам је потребно да пре свега "гинете за дрес", а што не рећи и оно што је показивао после победе над Јувентусом у Лиги шампиона.

Такве квалитете има и мексични везиста Ектор Ерера који већ шест година бриљира у Порту, али су се тек сада погодили услови да пређе у Атлетико Мадрид.

Многи ће се запитати и због чега "Чоло" није више ургирао код руководства Мадриђана на доласку Мексиканца, али можда то што ће га на лето довести без обештећења, и то што стиже са пасошем земље Европске уније - донекле даје одговор на ово питање.

Како преноси шпански лист "АС", Ерера се "обећао" Атлетику на пет наредних сезона, тако да ће појачати конкуренцију у везном реду где су Родри, Партеј, Коке, Саул...

Претходно је Ерера одбио понуде Арсенала и Тотенхема, који су такође били заинтересовани да га доведу када су чули да неће продужити уговор са Портом, али је "латино веза" одиграла улогу и није било тешко када је бирао између Шпаније и Енглеске.

Ектор Ерера има 28 година и каријеру је почео у Пачуки, а у Порту је од 2013. године и за њих је до сада одиграо 236 утакмица и постигао 33 гола.

Из Лиге шампиона су испали, те од сна да нападну пехар на „Ванда Метрполитану“ нема ништа, у Ла Лиги заостају за Барселоном десет бодова, учешће у Купу краља одавно су завршили, па у Атлетику могу да се посвете ковању планова за наредну сезону и реконструцији тима од кога се очекује напад на трофеје.

А прво име које је договорено до почев од лета носи дрес Јорганџија је – Ектор Ерера!

У питању је капитен Порта и један од најзахвалнијих играча португалске Примеире, који је са управом Атлетика договорио сарадњу на пет сезона. С обзиром да у априлу пуни 29 година, савршено се уклапа у стил Дијега Симеонеа да гро екипе чине искусни фудбалери, а податак да би требало да потпише до 2024. јасно указује на план челника мадридског клуба да у том периоду направе велике ствари што на домаћој, што на међународној сцени.

Оно што је посебно интересантно јесте да Ерера у Атлетико стиже без обештећења. За два месеца му истиче уговор са Портом, није помогло ни убеђивања председника Пинта да Косте да обнови сарадњу под мало бољим условима од садашњих, нити је сам клуб желео да му изађе у сусрет и пристане на плату од 6.000.000 евра. Засад нема информација колико ће репрезентативац Мексика зарађивати у Мадриду, али је извесно да Јорганџије без проблема то могу да покрују његове захтеве.

Ектор Ерера се налазио и на листама жеља Интера, Јувентуса, Роме и Арсенала, али их је све победио – Атлетико.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар