АБА: Партизан изгубио од ФМП-а и иде на Звезду!

Сада је јасно: "Вечити" дерби у полуфиналу АБА! ФМП у неизвесној завршници надиграо црно-беле, који ће дефинитивно освојити четврто место у регуларном делу сезоне. Сјајни Рит и Ускоковић. Инцидент у 18. минуту, искључени Бурсаћ и Гагић.  ФМП наредио – дерби! Партизан на Звезду у полуфиналу АБА лиге.  Меч у Железнику обележио инцидент између Ђорђа Гагића и Александра Бурсаћа.

Кошарка 16.03.2019 | 20:30
АБА: Партизан изгубио од ФМП-а и иде на Звезду!
Дуоп Рит постигао је последњих шест поена за ФМП, а Маркус Пејџ после две тројке у последњим минутима није успео да погоди и трећу, која би Партизану донела победу на увек "врућем" гостовању у предграђу.

ФМП (10-12) - Партизан (14-8) 73:72 (18:17, 27:22, 16:16, 12:17)!

Оваквим исходом утакмице 22. кола отпала је и теоретска могућност да црно-бели заузму треће место.

То значи да су потврђени парови полуфинала плеј-офа (1) Црвена звезда - (4) Партизан и (2) Цедевита - (3) Будућност, у којима ће за пласман у финале бити потребно забележити две победе.

Први од два или три "вечита" дербија у наредном периоду биће одигран у суботу 23. марта.

Гледаћемо вечити дерби у полуфиналу плеј-офа АБА лиге! Тако је „наредио“ ФМП, који је у последњем колу на свом терену савладао Партизан и тиме га послао на Црвену звезду у доигравању за титулу првака и за место у Евролиги – 73:72.

Напето је било у Железнику готово од почетка утакмице. Тесан резултат све време и традиционално тензија између два тима. Све је експлодирало два и по минута пре краја полувремена, када су се закачили Ђорђе Гагић и Александар Бурсаћ.

Умало је дошло до тешког инцидента, Гагића су саиграчи једва обуздавали да физички не насрне на Бурсаћа, потом су га смиривали и челници клуба, па је тек после неколико минута центар Партизана успео да се охлади и да оде у свлачионицу. Остало је потпуно нејасно шта се тачно догодило, јер неког видљивог, барем физичког, контакта између њих није било. Варница је само одједном букнула.

ФМП је на полувремену имао шест поена предности (45:39), али се та разлика брзо топила и враћала од два до седам поена разлике.

Последња четвртина је била малтене празник антикошарке. Два и по минута није било коша, шутирали су се „ер болови“, испадале лопте, правили кораци у серијама...

Ипак, резултатска драма је остајала, јер ниједан тим није успевао да направи опипљивију разлику. Партизан је два пута долазио до вођства тројкама Пејџа, последњи пут минут пре краја.

Управо је Американац на крају испао трагичар, јер се одлучио да у последњем нападу шутне за три поена, иако су и два доносила тријумф црно-белима. Пејџ је промашио и тиме печатирао Партизану да у плеј-оф улази са четвртог места и иде на Црвену звезду.

Најефикаснији играч у тиму ФМП био је Рит са 16 поена, док је Ускоковић убацио 15. Код Партизана најефикаснији је био Лендејл са 14 поена, док је Пејџ убацио 13.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар