Партизан пред мониторинг УЕФА-е: Државо, помози!

"За европску лиценцу помоћ државе је неизоставна", каже председник Партизана Милорад Вучелић. Потпредседник Владимир Вулетић тврди да неће бити лако: "Партизан не сме да не игра Европу".

Фудбал 14.03.2019 | 23:52
Партизан пред мониторинг УЕФА-е: Државо, помози!
Пласман у полуфинале Купа Србије у сенци је проблема који притискају Партизана, а који су последњих дана кулминирали оставкама тренера Зорана Мирковића и спортског директора Ивице Илиева.

Челници црно-белих покушавају да реше питања њихових наследника, али и оно везано за наступ "парног ваљка" наредне сезоне у Европи. И добијање европске лиценце је врло неизвесно...

Нису само лоши резултати проблем за Партизан, већ и лоша финансијска ситуација, која је и узрок многих невоља у Хумској. Председник клуба Милорад Вучелић у уторак је, после седнице Управног одбора, изјавио да је пред њим и сарадницима решавање проблема мониторинга УЕФА, који је заказан за 31. март.

Међутим, недостатак новца намеће питање да ли ће Партизан уопште проћи ригорозну контролу Европске фудбалске уније и да ли ће стећи право да не лето покуша да избори групну фазу Лиге Европе. За решење проблема мониторинга Партизану је, према незваничним информацијама, потребно око 2.500.000 евра.

Потпредседник клуба Владимир Вулетић каже да неће бити лако и да је позиција Партизана тешка.

"Неће бити лако", не скривајући стрепњу рекао је за "Информер" челник црно-белих.

"Партизану је потребно веома много новца да би прошао мониторинг УЕФА. Настојимо да то решимо. Што се мене тиче, то је примарни циљ", јасан је став Вулетића.

"Партизан не сме да не игра Европу. Све чинимо да добијемо лиценцу, то је приоритет свих приоритета. Не само да играмо, већ да прођемо у групну фазу неког европског такмичења. Не смемо себи да дозволимо да две године заредом не пласирамо у групу", навео је потпредседник "парног ваљка" задужен за правна питања.

Вулетић каже да лично не би могао да прихвати да Партизан не игра Европу следеће сезоне.

"Говорим у своје име: ако не добијемо лиценцу УЕФА, не бих могао да прихватим да не играмо Европу и преузео бих одговорност", нагласио је Владимир Вулетић.

"Не бих могао да прихватим и да не играмо групну фазу. Уосталом, нема шта да причам да ли су нам шансе добре или лоше, Партизан мора да игра Европу. Без лиценце нема живота у Партизану", врло јасан је став челника Партизана.

О том проблему у четвртак је говорио и председник Милорад Вучелић гостујући у Јутарњем програму на телевизији "Пинк". Први човек црно-белих сматра да се против Партизана води "специјални рат".

"УЕФА сваке године крајем марта, до почетка априла спроводи финансијску контролу у свим клубовима. Клубови морају да обезбеде сва средства и потраживања, репрограмирају... да би могли да обезбеде нормално функционисање. Постоје проблеми у Партизану, али не разумем такву врсту специјалног рата која се води лажима. Кажу дугују се плате, а играчима пре два дана исплаћена јануарска плата. Управа се за сада труди да се обезбеди европска лиценца, а ту је помоћ државе неизоставна. Све остало је на играчима", рекао је Вучелић. 

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар