Аустралијанци снимају серију по роману Мирјане Бобић Мојсиловић

Аустралијска продуцентска кућа откупила је права од књижевнице и новинарке Мирјана Бобић Мојсиловић да према причи њеног романа "Господин погрешни", који је објављен пре осам година, сними серију.

Забава 05.03.2019 | 08:51
Аустралијанци снимају серију по роману Мирјане Бобић Мојсиловић
Причу романа, чије је ново изадање недавно изашло, исти продуценти су хтели да претворе у филм још раније. Како, међутим, редитељ није хтео ништа да мења, нити да смањује број ликова, продукција није успела у својој првобитној намери.

Сада се надају да ће им формат серије, која ће имати шест епизода, омогућити да причу адекватно пренесу на екран.

"То је прича о сликару и женама које је сликао. Лик сликара сам градила мислећи на Френсиса Бејкона, Дејвида Хокнија, Пикаса, али и неке наше сликаре. То је прича о страсти стварања, али и о сујети, о егу, о томе да уметник често више воли сопствени одраз у огледалу него жене које је сликао."

На питање како успева да на тако добар начин пише о мушкарцима, Мирјана Бобић Мојсиловић одговара:

"Успела сам да напишем 'Мушку азбуку', мој најновији роман, за који ми и мушкарци кажу да не верују да је то жена могла да напише. Добар писац може то да напише тако да ти људи поверују. Велики је комплимент за писца када ти читаоци кажу 'Док сам читао књигу као да сам гледао филм.' Кад боље размислим, све моје романе могу да видим и као филм и као серију."

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар