Дачић: Албанци не желе договор

"До договора са Приштином неће доћи, јер Албанци то не желе", рекао је вечерас у емисији "Пулс" БН ТВ министар иностраних послова Србије Ивица Дачић.

Република Српска 21.02.2019 | 21:36
Дачић: Албанци не желе договор
Каже да разграничење Косова није од јуче, да се о томе прича годинама уназад и да је Србија 2005. године имала понуду од међународне заједнице за подјелу Косова.

"Треба водити мудру политику. Сигуран сам да то Приштина неће прихватити, али они ће бити одговорни", каже Дачић и додаје да се САД највише залажу за постизање неког договора.

"Зато што су видјели да ствар није завршена. И данас причају да је 116 земаља признало Косово, што је лаж. Цијела та творевина заснована је на лажима и злочинима", истиче Дачић.

"Њемачка и Велика Британија наговарају Харадинаја да не укине таксе на робу из Србије и Црне Горе", каже Дачић, наглашавајући да је на сцени замјена улога.

"Неко мисли да је Харадинај храбар, а они ништа не раде без спољне подршке. У овом случају, Америка им измиче тло испод ногу и окрећу се другима. Америка неће да дозволи да Србија буде конструктивна, а да Косово буде лоше, јер то руши њихову концепцију", наводи Дачић.



Често се помиње и великосрпска политика.

"Ако Ердоган (Реџеп Тајип) каже да је њихова 'жила куцавица' у Сарајеву, ја исто тако кажем да је наша жила куцавица у Бањалуци или Бијељини, не видим у чему је проблем", рекао је Дачић. 

Дачић каже да треба тражити заједничке интересе.

"Кад се неко из Босне и Херцеговине сретне у Сиднеју или Њујорку, тада смо као браћа рођена, а овамо ратујемо. Треба да буде обрнуто, да радимо за заједничке интересе."

"Србија би требало да учи од Хрвата и Словенаца, који су распад Југославије искористили за своје интересе. Ми, Срби, волимо да причамо, а да ништа не радимо", каже Дачић.

"Ћутите и радите, зато треба да имамо план. Онај који се 'буса' у прса никада ништа неће урадити."

Дачић у емисији "Пулс" БН телевизије каже и да је Балкан увијек био буре барута, али да је неко са стране увијек потпаљивао фитиљ.



БН ТВ

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Директ

21.02.2019 21:21

То знам јос од 1999, а нароцито од 2008 тако да само дзаба губите вријеме са њима. Сто покусавате да будете конструктивнији, они на неки извјестан нацин све деструктивнији. Ту само скидање признања помазе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

22.02.2019 00:33

Ма какви Албанци узели нам Амери И Њемци све ресурсе на Косову, Трепцу, база њихова. Потпуно су нас колонизовали као људе у Африци и довели најгоре политицаре на власт и у исто вријеме одводеци најпаметније људе да раде за њихове земље и њима плацају порезе. Наси политицари одговарају њима, а не свом народу. Треба нас народ бити паметан, уцити и образовати се и код њих и код нас и цекати повољан историјски моменат да врати своју земљу у своје руке. Од Косова се не одустаје, нису дзаба наси преци гинули за слободу. Ако ви старије генерације немате висе снагу и мотивацију, ми млади имамо, поготово ми који добро познајемо те западњаке.

Name

Опа

22.02.2019 08:37

Ај ти отпјевај ону " не мозе нам нико ниста" само си за кафане и теферица.

Name

Ето видиш

21.02.2019 21:29

Кад се неко из Босне и Херцеговине сретне у Сиднеју или Њујорку, тада смо као браћа рођена, а овамо ратујемо. Треба да буде обрнуто, да радимо за заједничке интересе."  Истина, у нормалном окрузењу људи немају проблема са једни другима. Ја за 20 година вани помажем сваком, као Бошњак два Србина, два Хрвата и четири Црногорца запослио. Никад нисам чуо да се неко посвадјао или ружну ријеч рекао, поштење до максимале. Славе се и вјерски празници, славе итд. Тако живи нормалан свијет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре ето видис

22.02.2019 02:37

И шта си са овим хтио да кажеш. ....да су српске манастире из 13 века на Косову и Метохији изградили Шиптари. ..., срби вам криви за све

Name

Зворник

22.02.2019 05:22

Све се мозе кад се хоце мој јаране.

Name

слобин мали

22.02.2019 04:26

За тебе је договор: како је казем и како ја хоцу!!! Тако ти је и тата Слобо растурио Југу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

посавски гониц

22.02.2019 08:19

Стипе Месиц је јавно рекао да висе СФРЈ не постоји.задњи воз је био у БиХ али појави се бркати Македонац и Богиц Богицевиц.могао хе се се избјеци рат барем у БиХ.до сада бих б8ли исто сто и јесмо Бих д4зава суверена са федералним уредјењем.али небих Алијаа био најбогати цовјек у БиХ

Name

Сведска

22.02.2019 09:53

@посавски гониц Ти си глуп да схватис реценицу коју је Месиц изрекао:Мој задатак је заврсен јер Југославије висе нема.Другим ријецима не мозе наставити као предсједник Југославије јер она висе не постоји јер су је Срби развалили.

Name

Јаффа

22.02.2019 05:37

Српска елита је пристала на игру, само да би владали и били богати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе

22.02.2019 05:53

Милошевићев, Тадићев и .. потрчко. Позовите у студио Вука Јеремића, он је био министар спољних послова Србије, зна доста. Поззз....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

22.02.2019 07:42

Ортодоксни демагог, толико је у власти а све други крив, хеххе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ивица Прасциц

22.02.2019 11:05

Само немој да им пјевас током преговора, покренуце инвазију право на Београд хахаха

ОДГОВОРИТЕ