Алегрију ултиматум, лицитација насљедницима већ почела!

Без обзира на практично већ обезбеђену осму узастопну титулу у првенству Италије, бурни дани предстоје тренеру Јувентуса.  Зидан чека: Судбина Алегрија у Јувентусу зависи од меча са Атлетиком! Судбина тренера Јувентуса, Масимилијана Алегрија, зависи од исхода дуела против Атлетика у осмини финала Лиге шампиона.

Фудбал 15.02.2019 | 17:15
Алегрију ултиматум, лицитација насљедницима већ почела!
То је оцена појединих италијанских медија који верују да ће успех "Старе даме" у елитном такмичењу до краја сезоне бити од велике важности при доношењу одлуке.

Уколико претрпи нови неуспех у походу на "ушати трофеј" Алегри ће бити смењен, а први кандидат да га наследи је бивши фудбалер Јувентуса Зинедин Зидан, освајач претходне три титуле првака Европе на клупи Реал Мадрида.

Зидан је тренутно слободан на тржишту, још од лета када је самовољно напустио Мадрид, и њему се дају највеће шансе да једног дана наследи Алегрија.

Кандидати су још Јирген Клоп из Ливерпула и такође још један бивши фудбалер, али и тренер Јувентуса, а сада селектор француске репрезентације, Дидије Дешан.

Алегри је доминантан са Јувентусом у Серији А, и ове сезоне ће освојити Скудето, али "Стара дама" жели највреднији пехар и зато је створен тим на челу са Кристијаном Роналдом.

До краја сезоне у Серији А остало је још 15 кола, а водећи Јувентус већ има великих 11 бодова предности у односу на другопласирани Наполи. Како ствари стоје, Торинези ће освојити и осму узастопну титулу првака Италије, међутим, то неће бити довољно да Масимилијано Алегри задржи посао тренера.

"Тутоспорт" пише да је пред 51-годишњег стратега постављен ултиматум, односно да се од њега тражи успех у Лиги шампиона. Можда би Алегри и успео да "преживи" без освајања пехара, али свакако да би елиминација од Атлетико Мадрида у осмини финала била сигнал за растанак.

Наводно, први кандидат да га замени је Зинедин Зидан, који је летос својевољно напустио Реал Мадрид, а помиње се још један бивши фудбалер Јувентуса, тренутно селектор светског првака Француске - Дидије Дешан, као и актуелни тренер Ливерпула, Јирген Клоп.

Зидан је дрес Јувентуса носио од лета 1996. до лета 2001. и за то време освојио две титуле у Серији А, Суперкуп Италије, Суперкуп Европе, Интерконтинентални куп и Интертото куп.

Дешан је за Торинезе наступао од лета 1994. до лета 1999. и има једну титулу првака Италије више од Зидана, један тамошњи Суперкуп, као и освојен Куп, али и Лигу шампиона.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар