Тринкијери: На ФМП морамо са више дисциплине!

Говорећи о противнику у полуфиналу Купа Кораћа, тренер Партизана је констатовао да "знају да те натерају да играш лоше".

Кошарка 15.02.2019 | 13:15
Тринкијери: На ФМП морамо са више дисциплине!
Андреа Тринкијери био је задовољан што је Партизан на почетку финалног турнира националног Купа одмерио снаге са екипом из различитог ранга такмичења.

Нови Пазар је савладан резултатом 102:72, без повређених Загорца и Николића, који ће пропустити читав турнир, као и Стефана Јанковића, који би после стоматолошке интервенције требало да заигра за викенд.

"Желим да честитам Новом Пазару. Играли су храбро, борили се, имали добре моменте. Ми смо урадили оно што је требало и идемо даље, припремамо се за други корак. Против ФМП у полуфиналу биће изузетно тешко. Сваки тренер пре утакмице каже исто, али стварно ће бити",најавио је шеф струке црно-белих.

Он је опоменуо своје играче да ће за нову победу (субота, 17.00) морати да покажу много више менталне дисциплине него у четвртфиналу.

"Они дуго играју заједно, чврсти су, знају како да те натерају да играш лоше. Куп ни у једној земљи није такмичење за фаворите. Све зависи од једне утакмице, тако да против ФМП морамо да будемо много дисциплинованији".

Партизан је против Новог Пазара имао 17 изгубљених лопти, а дозволио је противнику чак 15 офанзивних скокова.

Амар Гегић најавио је борбу за трофеј.

"Били смо фокусирани током свих 40 минута и дошли до победе. Окрећемо се полуфиналу против ФМП, а циљ нам је да освојимо Куп".

Марко Радоњић, најбољи стрелац у тиму Новог Пазара, честитао је црно-белима и пожелео им срећу у наставку такмичења.

"Знали смо да су много квалитетнији. Покушали смо да их изненадимо атипичном одбраном али нисмо успели. Знали смо да праве доста скокова у нападу, међутим нисмо могли да их зауставимо. Окрећемо се следећим мечевима у домаћој лиги".

Петак је у Нишу дан за преостала два четвртфинала: Мега - Борац (17.00) и Црвена звезда - Динамик (19.30).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар