Рамос признао да је "очистио картоне" и - зажалио!

"Лагао бих ако бих рекао да нисам изнудио картон", рекао је неспретно Рамос после меча у Амстердаму и дао својеврсну потврду дисциплинцима УЕФА да је прекршио фудбалска правила.  УЕФА, реагуј! Серхио Рамос признао кривицу, па променио исказ: Јесам, пардон нисам. . . ! . . . намерно добио други жути картон!

Фудбал 14.02.2019 | 17:45
Рамос признао да је "очистио картоне" и - зажалио!
Серхио Рамос сматра да је реванш у Мадриду формалност.

Утолико, капитен Реала искористио је вођство свог тима од 1:2 у надокнади времена синоћ у Амстердаму да натера Дамира Скомину да му покаже жути картон, због чега неће играти 5. марта на "Сантијаго Бернабеу" стадиону.

Другим речима, један од најбољих дефанзиваца света и уједно најомраженијих фудбалера данашњице рутински је "очистио картоне" пред четвртфиналну рунду Лиге шампиона, прве у историји у којој се примењује ВАР технологија.

Оно што је Рамос заборавио је да УЕФА кажњава "чишћење картона", за шта ретко када постоје докази, осим када их играч изнесе - сам!

Рамос је после синоћње утакмице рекао новинарима да би "лагао ако би рекао да није изнудио картон".

Али је, недуго затим, рекао да га наводи да је намерно добио жути картон "боле".

"У утакмици има много напетости, много нервозе. Морате у секунди да доносите одлуке. Најбољи је био резултат, а најгора је ствар што нећу моћи да будем са саиграчима у утакмици", навео је Рамос

Према правилима УЕФА, ако се процени да је фудбалер намерно добио жути картон, следи му суспензија од две уткмице што се прошле сезоне догодило управо Рамосовом саиграчу, Данију Карвахалу и то због жутог картона у последњем минуту утакмице са АПОЕЛ-ом при резултату 6:0.

Управо због тога, Рамос је данас на Тwиттеру написао:

"Нисам изнудио картон".

Да ли се Рамос мало залетео и прерано отписао младе фудбалере Ајакса (сетимо се прошле сезоне и свега што се догодило после победе Реала над Јувентусом од 0:3 у Торину), сазнаћемо за 19 дана. Претпостављамо да ће толико и трајати нова полемика у јавности око увођења модерне технологије у популарну игру.

И, док Френки Де Јонг тврди да је ВАР ту да "помогне великима", капитен највећег клуба на свету сматра да је то једна од бољих ствари које су се догодиле фудбалу.

Рамос је после бурне утакмуице на "Јохан Кројф арени" оценио да ВАР очигледно помаже судијама када је потребно да донесу исправну одлуку у тешким ситуацијама и нагласио да је једна таква управо виђена у утакмици са Ајаксом. Он сматра да је Душан Тадић приликом поготка Николаса Таљафика био и у офсајд позицији и, потом, направио прекршај над голманом Тибоом Куртоом, односно да је словеначки тим судија на челу са Скомином искористио ВАР технологију на најбољи могући начин...

"Ако ме питате за ВАР, велики сам фан. Та ствар мало по мало чини фудбал праведнијом игром. Било је случајева када су нам сличне ситуације направиле штету, али је у Амстердаму ВАР био кључан за Реал", рекао је Рамос за "Мовистар".

Да ли је у праву?

Он је у првом мечу осмине финала Лиге шампиона као капитен троструког узастопног првака Европе прославио и 600. утакмицу, а од раније су испред њега само шесторица играча "краљевског клуба".

"Била је сјајна атмосфера, Ајакс је добар тим и знали смо да ћемо 'патити на терену'. Нисмо били на нашем најбољем нивоу, али смо се држали заједно и из контри дошли до предности. Два гола су огроман корак за следећој рунди", закључио је он.

Френки Де Јонг, млади ас Ајакса и будући фудбалер Барселоне који ће се тек наиграти утакмица са Реалом, поручио је Рамосу и осталима да ништа није готово.

"У Шпанији морамо да играмо исто као у Амстердаму, одважно и са самопоуздањем. Ништа није решено, Реал и даље осећа притисак, посебно пред својом публиком", рекао је 21-годишњи везиста, један од најталентованијих играча света.

Де Јонг је рекао да је срамота што је Скомина поништио погодак Таљафика и да ВАР служи да се "помогне великима".

Реванш у Мадриду на програму је 5. марта.

Резултати:

уторак

Јунајтед-ПСЖ 0:2

/Кимпембе 53, Мбапе 60/

Рома-Порто 2:1

/Заниоло 70, 76-Адријан 79/

среда

Тотенхем-Дортмунд 3:0

/Сон 47, Вертонген 83, Љоренте 86/

Ајакс-Реал 1:2

/Зијеш 75-Бензема 60, Асенсио 87/

19. фебруар

Лион-Барселона

Ливерпул-Бајерн

20. фебруар

Шалке-Сити

Атлетико-Јувентус

Све утакмице почињу у 21 час. Реванш мечеви су 5, 6, 12. и 13. марта.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар