Тибо воли ВАР и поручује...

Офсајд као суза, Тадић ме ометао! „Срећом да је систем био ангажован јер нико не би приметио“, каже голман Реала.

Фудбал 14.02.2019 | 10:15
Тибо воли ВАР и поручује...
"Волим ВАР систем. На Светском првенству сам имао добро искуство с њим у Шпанији такође. Истина је да понекад правила нису јасна, систем не може да интервенише. Некада је против тебе, некада ти помаже, али мислим да је фудбал с ВАР-ом много поштенији и да нам је тај систем неопходан", изјавио је на конференцији за медије уочи утакмице с Ајаксом голман Реала Тибо Куртоа.

Изјавио и као да је предосетио шта ће се десити на мечу с Копљаницима. Белгијанац је вечерас на Арени Јохан Кројф имао је директне користи од овог система, пошто је главни судија Словенац Дамир Скомина у првом полувремену поништио погодак Николаса Таљафика у 36. минуту после интервнције из ВАР собе.

Дилема вечери је да ли је за офсајд крив наш Душан Тадић који га је ометао приликом интервенције или стрелац Таљафико који се активирао из недозвољене позиције. Куртоа је погрешио у датој ситуацији јер није успео најпре да ухвати лопту.

"Мислим да је поништени гол у првом полувремену била коректна одлука. Помислио сам да је офсајд када су нам дали гол. Желео сам да ухватим лопту када је њихов играч шутирао, али због Тадићевог кретања нисам могао да реагујем на прави начин. Срећом да је ВАР био ангажован јер нико не би приметио. Тешка ситуација", оценио је Куртоа.

И Серхио Рамос који је одиграо сјајан меч каже да је ВАР био поштен вечерас.

"Рекао сам милион пута да сам велики заговорник овог система јер ће временом фудбал бити праведнији. Постигли смо сјајан резултат. Знамо како треба да се преживи, да се створе акције када си надигран и дају голови. Сада је ред на њих да преживе на нашем стадиону, када их ми будемо напали", рекао је Рамос. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар