Видео: То могу само луди Грци и блесави Јанакопулос!

Црвене танге на клупи Олимпијакоса! На крају прекид полуфинала Купа Грчке! Танге и прекид: Олимпијакос напустио халу, ПАО у финалу (вероватно)! Ружне сцене из ОАКА арене. . .

Кошарка 13.02.2019 | 21:05
Видео: То могу само луди Грци и блесави Јанакопулос!
Свега смо се нагледали претходних година током кошаркашких дуела између Панатинаикоса и Олимпијакоса. Међутим, темпераментни Грци и председник ПАО-а Димитрис Јанакопулос дефинитивно су вечерас прешли игрицу.

Дуел два гиганта у оквиру полуфинала Купа завршен је после само 20 минута. Поново је одигран у наелектирисаној атмосфери дворане ОАКА. Зелени су имали предност од 15 поена (40:25) после првог полувремена, а Пирејци су разочарани лошим суђењем одбили да наставе меч.

Био је то увод у нови хаос. Председник Панатинаикоса Димитрис Јанакопулос је, желевши да разгали своје навијаче, узео црвене танге и оставио их на клупи Олимпијакоса. Био је повод да играчи и стручни штаб клуба из Пиреја дефинитивно одбију да наставе меч и напусте дворану ОАКА. 

„Ужаснути смо. Не можемо да будемо део ове фарсе. Овако нешто не желимо више да прихватимо. Људи који су на челу овог спорта би требало да ураде нешто поводом овога“, рекао је генерални менаџер црвено-белих Христос Ставропулос.

Извесно је да ће Панатинаикос отићи у финале Купа Грчке.



Велики дерби Панатинаикос - Олимпијакос у полуфиналу Купа Грчке прекинут је после првог полувремена. Овај пут не због дивљања хулигана, већ због одбијања гостију да изађу на паркет ОАКА арене незадовољни третманом код судија.

Кошаркаши Олимпијакоса прво су остали у свлачионици дуже него што је предвиђено, а затим и напустили дворану, преносе грчки медији.

Резултат после прве две четвртине био је 40:25 у корист Панатинаикоса, који ће готово сигурно проћи у финале где је од раније ПАОК, док црвено-беле из Пиреја вероватно чека прилично строга казна.

Наелектрисана атмосфера карактеристична је за дуеле Олимпијакоса и Панатинаикоса без обзира о ком спорту се ради, а да ће и овај пут тензија бити велика могло се закључити већ у првом минуту утакмице, пошто су црвено-белима свирана чак три фаула за само 28 секунди игре.

Општем лудилу у дворани допринео је и председник Панатинаикоса који је, док су се у Олимпијакосу премишљали да ли да наставе утакмицу, оставио црвене танга гаћице на гостујућој клупи.

ГРЧКИ КУП - ПОЛУФИНАЛЕ

Среда

Кимис - ПАОК 61:72
Панатинаикос - Олимпијакос 40:25 - прекид

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар