Огласио се ''пензионисани'' судија Ненад Ђокић...

Стојим иза одлуке у дербију, отишао сам због веће силе! "Одлука о одласку у пензију је само моја, ничија више. Чврсто стојим иза ње, показаће време да ли је била исправна", поручује доскорашњи српски арбитар.

Фудбал 13.02.2019 | 20:45
Огласио се ''пензионисани'' судија Ненад Ђокић...
Пензионисани српски судија Ненад Ђокић, који је у жижу јавности дошао након 158. вечитог дербија, пошто је након његове сигнализације признат изједначујући гол Ричмонда Боаћија, први пут се званично огласио у јавности поводом одлуке да напусти посао којим се бавио.

Он је у интервјуу за Спортски журнал поручио да ће из каријере памтити само лепе ствари, као и да је коначну одлуку донео он лично.

"Одлука је само моја, ничија више. Чврсто стојим иза ње, показаће време да ли је била исправна", рекао је Ђокић за Журнал.

Шта је разлог одласка у превремену пензију?

"Већа сила. Можда и виша, сигурно јесте већа. Као што би професор Вулетић рекао "вис мајор"... Не бих, ипак, да причам о себи, нека суд дају моји познаници и они који то нису. Искрено, имао сам каријеру какву би пожелео сваки дечак. Овакав крај нисам ни замишљао, зато ми је посебно жао".

Пратиле су вас свакакве ситуације током каријере.

"Тако испада. Опраштам свима ударце, чак и оне мучке, с леђа, увреде и претње. Извињавам се некоме, ако се осетио оштећеним. И нека зна, или знају, Ненад Ђокић никада није намерно направио грешку. Људи смо, ваљда су и грешке у опису живота. И још нешто, да не буде забуне, ружне ствари желим да заборавим, блиставе истовремено чувам, јер бисери се не просипају пред свиње...".

Да ли жалите због одлуке?

"Буће времена за такве анализе... Хвала свима, највише Богу, јер ме је удостојио остварења сна - финала Лиге шампиона".

На крају и оно што негде и највише занима јавност, после свега што се догодило, каква би одлука код ситуације у дербију била сада?

"Идентична. Стојим иза своје одлуке", закључио је Ђокић.

Извор: моззартспорт

Фото: МН пресс

Коментари / 0

Оставите коментар