Прича - Соррyбалл: Ништа ново у Челсију, играчи буше тренера!

Руководство клуба је размазило звезде. . . Играчи су "стајали" иза смена Контеа и Муриња, а слична судбина могла би да се деси и Маурицију Сарију. Да ли је време да Челси "очисти" свлачионицу и први пут стане на страну тренера?

Фудбал 15.02.2019 | 00:00
Прича - Соррyбалл: Ништа ново у Челсију, играчи буше тренера!
Ако је веровати медијима у Шпанији - играчи Челсија су се ОПЕТ окренули против тренера.

Осетили су то на својој кожи на "Бриџу" успешни Антонио Конте и Жозе Мурињо, који су сезону након освајања Премијер лиге одједном с истом групом играча играли непрепознатљив фудбал - због чега је сарадња убрзо завршена, а највероватније иста судбина чека и Мауриција Саријакоји је овог лета стигао у Лондон, као велика жеља Романа Абрамовича.

Ипак, питање је да ли је експеримент успео...

Челси је на почетку сезоне имао обрисе атрактивног и брзог фудбала који је "банкар" презентовао у Емполију и Наполију, али како време протиче - све мање личи на његов "потпис".

"Плавци" су у 2019. години доживели поразе од Тотенхема (1:0), Арсенала (2:0), Борнмута (4:0) и последњег викенда од Манчестер ситија (6:0), због чега је његова клуба "дебело задрмана", мада је у изјави после утакмице рекао да се не брине о томе пошто је одлука на Челсију.

Оно што је симптоматично за поразе, посебно последња два, јесте да су играчи на терену деловали демотивисано, што је супротно од старта сезоне када су "млели" пред собом.

"Ову групу играча је изузетно тешко мотивисати", рекао је Сари после једног од неуспеха на клупи Челсија што је, према изворима са Острва, и те како погодило његове фудбалере, пре свих Едена Азара за кога је казао да мисли да није довољно добар лидер.

С обзиром на то да Челси у последњих неколико година има историју "окретања фудбалера против тренера", многи сматрају да ће се то десити, или се већ дешава, са Саријем.

Како преноси шпански "АС", од својих извора са "Бриџа", Сари је "изгубио поштовање свлачионице" пошто, наводи овај извор, играчи не разумеју до краја његове тактичке методе, тако да су поједини већ саопштили руководству да ће на лето напустити клуб уколико Италијан добије поверење и после поменутих киксева.

О "клановима" у свлачионици Челсија се често причало у јавности, тако су једно време Џон Тери и Франк Лампард били главни и одговорни за дешавања у клубу - због чега је наводно рано отпуштен Андре Вилас Боаш, док су на другој страни, против Муриња и Контеа, били Бразилци (Вилијан и Луиз), Белгијанци (Азар и Куртоа), док и то да прве информације о томе да је Сари "изгубио свлачионицу" стижу из Шпаније, а да је ове зиме одлучио да се одрекне Морате и Фабрегаса - доста говоре.

У клубу су од шпанских фудбалера преостали капитен Сезар Аспиликуета, Педро и Маркос Алонсо, кога је Сари извео из игре на "Етихаду" после неколико киксева у одбрани.

Штавише, за Алонса је рекао да је стартер пре свега што има висину која недостаје његовој замени Емерсону Палмијерију, међутим уколико је управо он "откривао" информације са "Бриџа" - и на тај недостатак код Бразилца ће заборавити.

НАСМЕЈАНИ ПОСЛЕ МЕЧА

Британски медији приметили су да су Нголо Канте, Давид Луиз и Еден Азар и поред "бродолома" против Ситија на крају меча били насмејани. Дружили су се са Пеповим играчима и уз осмех их испратили до свлачионице, док је једини Антонио Ридигер "упао у фрку" с навијачима када је отишао до трибине да се извини. Навијачи су поздравили тај његов гест, док је само један ужао у полемику с њим.

С обзиром на то да је прошло два дана од катастрофе против Ситија, медији не очекују да ће Челси одмах сменити Сарја, али у случају новог кикса - отказ је неизбежан.

Прво ће за почетак бити интересантно видети како ће Челси деловати на гостовању Малмеу у оквиру Лиге Европе, односно колико ће озбиљно Маурицио Сари "промешати" састав због издања у најгорем поразу клуба од 1986. године.

Многи већ "призивају" Франка Лампарда, који добро води Дерби ове сезоне, односно Жозеа Муриња који је тренутно без посла, односно ради као ТВ консултант.

ЕХ, ТАЈ НАПАДАЧ

Челси никако да "устали" главног нападача... Чинило се да ће то бити Дијего Коста који је играо сјајно у првих шест месеци код Контеа, али две "тешке нарави" значиле су и сукоб када је Шпанац у зиму желео у Кину. Конте је то одбио и потом успео да издејствује трансфер Косте у Атлетико, али му овај то није опростио, те је медијима дао информације о томе како су се обрачунали. Алваро Мората није могао "у његове ципеле", имао је проблема са повредама, док је ове зиме стигао и Гонзало Игуаин - као Саријев "човек". Уколико би Италијан остао у клубу - Игуаин би сигурно остао у Челсију, док за њега нема будућности на "Бриџу" уколико дође до смене.

Ипак, поједини медији у Енглеској заговарају опцију тога да Челси сада ПОДРЖИ тренера уместо играча, те да искористи то што овог летаистичу уговори Давиду Луизу и Гарију Кејхилу, док су Вилијану, Педру и Азару на тек још једну сезону, што би могао да буде идеалан тренутак за "рестарт" клуба, посебно што су уз добру зараду већ ангажовали младог Кристијана Пулишића.

Претпоставка је да би то могао да буде мотив и играчима из академије Челсија (Лофтус-Чик, Одои...), да остану на "Бриџу" и са Саријем изграде нову екипу.

Ипак, то би значило значајан заокрет у клубу. Одлазак првих звезда и сигурно неколико година у којима не би могли да буду конкурентни са Манчестер ситијем, Манчестер јунајтедом и Ливерпулом, и то пред планирану штедњу и изградњу новог стадиона.

"Неки играчи су почели да се жале да је Сари дао превише инструкција, само се о тактици прича и да не могу то да испрате", пише новинар "Индепендента" који прати Челси.

"Други се питају да ли је тренутни играчки кадар Челсија уопште довољно 'тактички интелигентана' да научи фудбал који Маурицио Сари захтева од њих", наводи се такође у тексту који сам поставља питање и даје одговор на то да ли је у Лондону икако могуће играти "Саррибалл" у који се Роман Абрамович толико заљубио...

И због те "љубави", која с Гвардиолом није успела, богати олигарх из Русије је био спреман да плати власнику Наполија за долазак њиховог најбољег играча Жоржиња и тренера.

Све то у воду пада за шест месеци? На њему је одлука!

Челси је овог лета већ пробао да промени сопствени идентитет и да заигра атрактивно, иако је у новијој историји титуле освајао баш "поништавајући" га и играјући не ружан, него анти-леп фудбал, а ако су већ такву одлуку донели, можда је време и да мењају ДНК свлачионице.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар