Зашто су се растали Саша Бајин и Наоми Осака?

Зашто је отишао Бајин? Тениски свет шокиран одлуком Осаке! Попут остатка јавности, тенисерка Линдзи Девенпорт шокирана је одлуком шампионке Ози опена Наоми Осаке да прекине сарадњу са тренером Сашом Бајином.

Тенис 15.02.2019 | 22:10
Зашто су се растали Саша Бајин и Наоми Осака?
"Прави је шок. Тек што је освојила два грен слема. Почели су да раде заједно у децембру 2017. и током овог периода, Осака је само напредовала", изјавила је некадашња прва тенисерка света.

"Узимајући у обзир Осакине резултате, ово је веома непријатно изненађење", закључила јеДевенпорт.

Прва тенисерка света овојила је Ју-Ес и Ози Опен уз помоћ српског тренера који је убрзо постао права енигма за светске медије.

Иако релативно непознато име на нашим просторима, Саша Бајин је сарађивао са Сереном Вилијамс, Викторијом Азаренком и Каролином Вознијацки.

За кратко време од несигурне девојчице је Осаку претворио у освајачицу грен слемова. Управо је његово искуство у раду са Сереном било кључно при Осакиној победи над идолком из детињства.

Дефинитиван разлог пропасти успешне сарадње није познат, мада се најгласнија претпоставка односи на факторе новчане природе.

Млада тенисерка му се захвалила твитом, док је и он потврдио да више неће бити у стручном штабу прве играчице света, на истој друштвеној мрежи.

"Желела бих да се захвалим Саши на раду и пожелим му све најлепше у будућности".

"Хвала ти, Наоми. И ја теби желим све најбоље. Било лудо. Хвала ти што си ми дала прилику да будем део овога", одговорио је Бајин.

Између спекулација о ненаданом отказу, јављају се и опције потенцијалних сарадњи за Најбољег тренера 2018. у избору WТА, који се није даље оглашавао у медијима, нити на друштвеним мрежама.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар