Ф1: Вилијамсово ново "одијело" за 2019. годину...

Екипа Вилијамса променила је изглед свог болида, прешли су из традиционалне плаве на небеско плаву боју у комбинацији са белом за предстојећу 2019. годину.

Остали спортови 15.02.2019 | 10:30
Ф1: Вилијамсово ново "одијело" за 2019. годину...
Ово су неки нови моменти за екипу Вилијамса која прилично дуго нема титулу, а и последња трка на којој су славили била је 2012. године.

"Била сам веома нервозна док сам представљала нови болид, али Френку се заиста допало, веровали или не." рекла је Френкова ћерка, Клер Вилијамс, која је заменица директора чувене Ф1 екипе.

Изглед екипе Вилијамса дизајнирао је Френк Вилијамс, пре неких 40-ак година и под тим изгледом освојили су 16 титула - комбиновано тимских и индивидуалних, а велики ударац је био за екипу протекле сезоне, пошто је у такмичењу конструктора завршила на последњем месту.

Поред боја, екипа ће мало променити и назив, у 2019. години ће се такмичити под именом РоКит Вилијамс Рејсинг. РоКит је телекомуникациона компанија и одлучили су да инвестирају у Вилијамсове нове возаче, рукија Џорџа Расела и великог повратника - Роберта Кубицу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар