Мерцедес спрема аутомобил с којим ће судар бити немогућ

Мерцедес-Бенз развија нову безбедносну технологију која ће онемогућити судар аутомобила.

Занимљивости 30.01.2019 | 09:16
Мерцедес спрема аутомобил с којим ће судар бити немогућ
Технологија концентрисана на новом ЕСФ (експериментално безбедносно возило) концепт ће захваљујући вештачкој интелигенцији константно унапређивати асистенцију у вожњи.

Директор развоја у Мерцедесу Ола Каленијус, који ће од маја постати генерални директор Даимлер групације, истиче да ће аутономна вожња и софистицирани системи асистенције умањити број саобраћајних несрећа, јер је најчешћи узрок истих људска грешка.

Каленијус је додао да је део нове ЕСФ технологије скоро спреман за производњи и да ће се ускоро наћи у новим аутомобилима.

Возило ће скупљати податке из вожње и делити га са централним сервером како би учио да боље контролише систем асистенције у вожњи. Концепт ће садржати и технологију боље заштите путника, па ако се и догоди несрећа, избећи ће се теже повреде.

Последњи Мерцедес ЕСФ концепт је дебитовао 2009, користио је тада нови С40 Хyбрид као почетну тачку са бројном безбедносном технологијом.

Метална конструкција се ширила приликом удеса како би омогућила додатну заштиту, а приликом бочног ударца седишта су се померала ка средини возила како би повећавала простор.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар