Узела Часни крст: Јована херој дана

Традиционално обележавање Богојављења и пливање за Часни крст одржано је данас у Земуну, а крст је освојила Јована Лепосавић (18) из Београда.

Србија 19.01.2019 | 22:45
Узела Часни крст: Јована херој дана
Више од 200 пливача је пливало у Земуну, а када је кренула трка Београђанку Јовану су момци витешки пустили до крста.



Осамнаестогодишњакиња је по завршетку поделила са окупљенима своју потресну животну причу, рекавши да је победила рак и да овај Часни крст посвећује свима који болују од ове опаке болести и онима који нису више са нама. 



И самој Јовани, али и окупљенима кренуле су сузе током потресног говора.



Јована је иначе раније играла фудбал у Црвеној звезди, а 2015. године јој је дијагностикован злоћудни тумор у пределу карлице. Проглашена за једну од најталентованијих голмана у Србији.



Јована је рођена 20. јануара 2001. године, а по Светом Јовану је добила и име. На голманском дресу увек носи број 01, што симболише њену годину рођења. Идоли су јој Бобан Бајковић и Предраг Рајковић, кога би много волела да упозна. У Црвеној звезди је већ седам и по година.



Новац за њено лечење су скупљали током разних хуманитарних догађаја, а после лавовске борбе, стигле су дивне вести - Јована је успела да победи ову тешку болест!

Девојчица се вратила у школу и тренинзима, а слободно време посвећује разним хуманитарим организацијама путем којих се сакупља новац за оболеле.

Извор: Курир.рс
ФОТО: Владимир Шпорчић

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Кони

19.01.2019 22:26

Браво,свака цаст

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јуначки

20.01.2019 10:27

Свака част и добро здравље. .

Name

Градјанин

20.01.2019 18:05

Браво

ОДГОВОРИТЕ