АО, 3. дан (Ж): Кербер и Квитова лако! Лош дан носитељки!

Кербер и Квитова лако до трећег кола АО! Друга тенисерка света, Анђелик Кербер, лако се пласирала у треће коло Отвореног првенства Аустралије.  Стивенс убедљива, лош дан за носитељке у Мелбурну.  Пета тенисерка света Слоун Стивенс лако се пласирала у треће коло Аустралијан опена победом над Тимеом Бабош у два сета.

Тенис 16.01.2019 | 15:45
АО, 3. дан (Ж): Кербер и Квитова лако! Лош дан носитељки!
Немица је са 2-0, по сетовима 6:2, 6:3 победила Беатрис Хадад Мају из Бразила.

Ривалка Кербер у борби за осмину финала биће домаћа тенисерка Кимберли Бирели, која је направила велико изненадјење победом над 29. на WТА листи Доном Векић.

Шеста тенисерка света Петра Квитова такодје је лако прошла у треће коло, победом у два сета 6:1, 6:3 над Ирином Бегу из Румуније. 

Квитова ће у наредној рунди играти против Белинде Бенчић, која је са 2:1 у сетовима (7:5, 4:6, 6:2) била боља од Јулије Путинцеве.

Крунићева у првом колу завршила учешће у дублу. Српска тенисерка Александра Крунић завршила је наступ у дубл конкуренцији Аустралијан опена већ у првом колу.

Крунићева је у пару са Сајсај Женг из Кине изгубила од аустралијске комбинације Моник Адамчак/Џесика Мур резултатом 6:1, 6:4.

Противнице Аустралијанкама у следећој рунди биће боље из меча Крејчикова/Сињакова – Богдан/Родионова.

Александра није играла са Катерином Сињаковом са којом је пре неколико дана тријумфовала у Сиднеју, али ће наставити пут у синглу. 

Она је у првом колу победила Зарину Дијас из Казахстана после великог преокрета, па ће се у следећој рунди састати са Ћианг Ванг из Кине.

Стивенс убедљива, лош дан за носитељке у Мелбурну. Пета тенисерка света Слоун Стивенс лако се пласирала у треће коло Аустралијан опена победом над Тимеом Бабош у два сета.

Стивенс је савладала Мађарицу резултатом 6:3, 6:1 после нешто више од сат и по времена игре.

Американка, која је пре годину и по дана славила на УС опену, добила је изузетно тежак први сет који је завршен после 83 поена и вероватно је најдужи у историји завршен тим резултатом.

Међутим, када је у томе успела, сломила је отпор ривалке и обезбедила дуел са Петром Мартић. 

Хрватска играчица, 31. носитељка у Мелбурну, елиминисала је младу Чехињу Маркету Вондрушову у два сета – 6:4, 7:5. 

Каролин Гарсија је такође била успешна и са два пута по 6:3 је победила Зое Хајвс из Аустралије која је добила “вајлд карту”. 

Трећи дан Аустралијан опена значио је и крај за 9. и 20. носитељку – боља од Кики Бертенс била је Анастасија Пављученкова са 3:6, 6:3, 6:3, док је Анет Контавеит изгубила од Алијаксандре Саснович из Белорусије, резултатом 6:3, 6:3.

Вознијацки убедљива, изненадила 17-годишњакиња! Данска тенисерка Каролина Вознијацки пласирала се у треће коло Отвореног првенства Аустралије, на ком брани трофеј.

Вознијацки је у другој рунди турнира у Мелбурну лако, са 2:0 у сетовима (6:1, 6:3), победила Јоану Ларсон из Шведске.

Противница у наредном колу биће јој победница дуела измедју Марије Шарапове и Ребеке Питерсон.

Америчка тинејџерка Аманда Анисимова направила је изненађење, пошто је у другом колу елиминисала 24. тенисерку света Лесију Цуренко. 

Анисимова је Украјинку победила прилично лако и убедљиво са 2:0 у сетовима (6:0, 6:2), за 55 минута игре. 

Наредни ривал биће јој 11. носилац, Арина Сабаленка из Белорусије, која је истим резултатом победила Кејти Бултер из Велике Британије. 

Анисимова има 17 година и најмлађа је међу првих 100 на АТП листи. Тренутно је на 92. месту. 

Фаворит домаће публике у Аустралији, која се нада трофеју, Ешли Барти, прошла је у треће коло АО победом са 2:0 (6:2, 6:3) над Ванг Јафан. 

Аустралија се нада победници још од 1978. године, када је у Мелбурну тријумфовала Крис О'Нил. 

Барти је 15. носилац и финалиста прошлонедељног турнира у Сиднеју, на ком је победила прву на свету Симону Халеп.

Шарапова у 3. колу, следећа ривалка Каролина Возњацки! Руска тенисерка Марија Шарапова пласирала се у треће коло Отвореног првенства, пошто је победила Швеђанку Ребеку Петерсон 6:2, 6:1.

Меч Шарапове и Петерсон, 30. и 64. тенисерке света, трајао је 71 минут.

Наредна противница Шарапове биће данска тенисерка Каролина Возњацки, трећа играчица света.

Шарапова и Возњацки се нису састајале од 2015. када је Рускиња у три сета славила на турниру у Мадриду. 

Њих две су се до сада састајале укупно десет пута, а две победе више има Рускиња.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар