Прича дана - АО: Од срећника Тара, до Викиних суза...

Други дан Гренд слема у Мелбурну донео је још много узбуђења. Неколико одличних мечева у преокретима, али не и превише изненађења.

Тенис 15.01.2019 | 23:00
Прича дана - АО: Од срећника Тара, до Викиних суза...
Било је повреда, повлачења, суза. Уосталом, Мелбурн је и овог уторка био претопао, али се високој температури придодала и несносна влага.

Почело је све са "бомбом" Бернарда Томића, Аустралијанци су се борили са својим проблемима после успешног првог дана, али другог већ није било тако.

Повреда Танасија Кокинакиса, пораз Ника Киријоса, исклизнуће Сам Стосур... А Серени Вилијамс није прошло за руком да понови "бицикл" Марије Шарапове. Американка је први меч добила са 6:0, 6:2.

Кокинакис и „не желим да причам о томе“

Много су Аустралијанци очекивали од Танасија Кокинакиса овде године у Мелбурну, али наде су се распршиле као мехур од сапунице већ после првог кола.

Танаси је предао меч Јапанцу Данијелу Тару пошто је добио преви сет са 7:5, а у другом је губио са 2:4. У питању је била повреда рамена.

„Не могу да одсервирам ни 140 на сат, то је срамотно“.

Када се касније појавио пред новинарима, решио је да се игра игре скривалице. На питање шта мисли о томе што је Томић оптужио Хјуита да фаворизује поједине играче, рекао је:

„Не желим да одговорим на то питање у овом тренутку. Разочаран сам што сам изгубио, што сам морао да предам меч. То је све што ћу рећи“.

На питање подржава ли да Хјуит остане селектор, само је рекао, „не одговарам на тако нешто“.

Срећник звани Данијел Таро

Данијел Таро се докопао деругог кола Аустралијан Опена пошто му је Танаси Кокинакис предао меч. Али какву је само срећу имао Јапанац ове године!

У последњем колу квалификација у Бризбејну, изгубио је меч, а онда у главни жреб ушао као „срећни губитник“. Дошао је до другог кола.

У Сиднеју, слично. Изгубио је опет на последњем степенику квалификација, али како је Данил Медведев отказао, позвали су опет Јапанца.

И сада у Мелбурну, предаја Кокинакиса. Опет талија на страни Тара, који је осим што је прошао даље, обезбедио и чек на 105.000 долара. Уносно провлачење!

Киријос и повреда колена после само три гема

Где је Ник Киријос, ту је увек занимљиво. На мечу са Милошем Раонићем већ после трећег гема, затражио је медицинску помоћ. Колено се упалило и било је занимљиво чути разговор са доктором после изгубљеног почетног сета.

„Не знам како може тако да ме заболи после три ****** гема. Дајем све од себе, и кад дам све од себе, ****** колена почну да ме боле. У оваквом стању не могу ни да их савијем приликом сервиса“, жалио се доктору.

Рекао је да не може да се ослони, да проблем настаје када се савије приликом серве.

„Ово мора да је шала. Па загрејао сам се“, није могао да поверује шта га је снашло.

Бандажа колена, нови медицински тајм-аут, ништа није помогло. Џон Мекинро је из коментаторске собе констатовао да “се Ник повређује можда јер не тренира довољно”.

Тај-брејкер Карловић

А како би Иво Карловић другачије добио сетове и мечеве ако не кроз тај-брејк? Сва четири сета против Пољака Хуберта Хуркача решио је на тај начин. Први је изгубио, наредна три решио у своју корист.

Оно што је занимљиво је да је погодио 39 ас сервиса, баш колико има и година! Ветеран светског тениса ће у другом колу играти са Кеијем Нишикоријем који је такође имао великих мука да прође даље.

Губио је Јапанац од Пољака Камила Мајчарка са 6:3, 7:6, потом је добио два наредна сета са 6:0 и 6:2, и онда се Пољак предао на 3:0 у сету одлуке

Азаренкине сузе

Викторија Азаренка никако не успева да се врати у врхунску форму. Нови излет већ у првом колу Аустралијан Опена од Немице Лауре Сигемунд, 6:7, 6:4, 6:2.

На обраћању медијима, рекла је да је ово “с***** од почетка сезоне”, а пред крај исте је и заплакала.

“Прошла сам кроз много повреда у каријери и понекад се питам зашто пролазим кроз све то, али верујем, да ће ме то само ојачати. Понекад осећам да ми је потребно само мало времена и стрпљења. И мало подршке”.

Онда је одјурила из прес сале настављајући да у пратњи обезбеђења брише сузе.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар