Пини завршава Геја за ПСЖ, Евертон смањио цијену!

Све се уклапа у у могућности Парижана. . .

Фудбал 16.01.2019 | 15:00
Пини завршава Геја за ПСЖ, Евертон смањио цијену!
Најновија вест од јутрос: Адријен Рабио не путује са Пари Сен Жерменом на мини-припреме у Доху, потврдио је клуб на званичном сајту! А то значи само једно - високи везиста сигурнио овог јануара напушта Парк Принчева. Наводно, у питању су породични проблеми, али већ се јако добро зна о чему се ради, па је то само начин да се спречи подизање превелике прашине, како би екипа наставила да ради у миру. Рабиоа желе Бајерн, Челси и Барселона... 

Но то је сада мање важно. Оно што окупира медије који прате ПСЖ јесте ко ће бити Рабиоова замена. Томас Тухел тражи од Управе да под хитно реагује, међутим оно што представља проблем јесу финансијска ограничења. Како поново не би имали проблема са финансијским фер плејем Парижани овог јануара не смеју да потроше више од 30.000.000 евра, јавља Л'Екип.  

Исти извор наводи да је одлука о наследнику Адријена Рабиоа наводно пала на Идрису Геја из Евертона. Карамеле су до појаве интересовање ПСЖ-а цениле свог везисту око 20.000.000 евра, али када се рашчуло ко се занима за момка из Сенегала, људи са Гудисона мало су се направили луди и поручли да траже између 40 и 45 милиона. Увидевши ипак у каквој је позицији Пари Сен Жермен, а уз то и једни озбиљан интересент, наводно су пристали да се врате у оквире "нормалних цифри", стоји у тексту Екипа.

Преговори су наводно почеи и требало би да буду закључени ускоро. Максимална цена - 30.000.000 евра. Занимљиво да су Парижани поново унајмили Пинија Захавија да заврши овај посао, баш као и у случају саНејмаром. 

Идриса Геј има врло добру статистику откако је стигао у Евертон. Опта је израчунала да је Сенегалац први по броју успешних стартова у Премијер лиги - 238; други када су у питању пресечене лопте - 189; односно трећи у категорији "повраћен посед", одузета лопта - 667. 

Абдулаје Дукуре такође је на листи кандидата, међутим према писању Екипа, чини се, да су његове "акције" сада значајно пале...

"Сигуран сам да ћу отићи из Вотфорда. Сви у клубу знају моје амбиције и желим да играм фудбал на вишем нивоу. Почаствован сам интересовањем Пари Сен Жермена, али у овом тренутку нема конкретних дешавања. Какве су ми шансе да одем тамо? Тренутно мале, јер ПСЖ прати много играча. Искористићу шансу, ако ми се укаже“, казао је Дукуре. 

ПСЖ за сада ништа није пазарио. Само је Тимоти Веа отишао на позајмицу у Селтик.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар