Азијски куп: Аустралија прегазила Палестину!

Сад се лакше дише! Три гола Кенгура и друга позиција пред последње коло.  Кинези прегазили Филипине на путу до осмине финала! Селекција најмногољудније земље света славила са 3:0 у другом колу Азијског купа.

Фудбал 11.01.2019 | 18:40
Азијски куп: Аустралија прегазила Палестину!
Шокантан пораз од Јордана није се дугорочно одразио на игру Аустралије на Купу Азије, што се видело у убедљивој победи над Палестином резултатом 3:0 (2:0).

Кенгури су рутински ишамарали Палестинце, преузели друго место на табели и сада су у доброј ситуацији уочи последњег кола групне фазе Азијских игара.

Аустралија је већ до 20. минута имала два гола предности после правог блицкрига у режији Џејмија Мекларена и Авера Мабила, после чега је уследио дужи пост у којем ни Палестина није успела озбиљније да запрети.

Изабраници Грејема Арнолда су три бода потврдили голом Апостолоса Јануа у самом финишу утакмице.

Дефанзивац Црвене звезде Милош Дегенек одиграо је свих 90 минута за Кенгуре. 

Кинези прегазили Филипине на путу до осмине финала! Селекција најмногољудније земље света славила са 3:0 у другом колу Азијског купа.

Фудбалери Кине пласирали су се у осмину финала Азијског купа нација, пошто су у Абу Дабију убедљиво савладали  Филипине са 3:0 у утакмици другог кола Ц групе и остали на врху табеле са максималним учинком.

Епитет играча утакмице понео је везни фудбалер Шанга СИПГ-а, Ву Леи који је био двоструки стрелац. Противничку мрежу затресао је у 40. и 60. минуту, а занимљиво, у оба случаја асистент је био Хао Јунмин.

Коначан резултат поставио је Ју Дабао десет минута  пре краја утакмице. Иначе, Кина је могла да слави и још убедљивије, али је недостајало мирноће у завршници акција.

У последњем колу ове групе селекција Кине ће у великом дербију одмерити снате са Јужном Корејом.

АЗИЈСКИ КУП - ДРУГО КОЛО:

Петак

Аустралија - Палестина 3:0 (2:0)
/Мекларен 18, Мабил 20, Јану 90+3/

Филипини - Кина 0:3 (0:2)
/Леи 40, 66, Дабао 80/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар