Валенсија шаље Рачића на позајмицу!

Бивши фудбалер Црвене звезде остаће у Шпанији, али иде у нижи ранг.

Фудбал 13.01.2019 | 11:00
Валенсија шаље Рачића на позајмицу!
После само 69 минута за први тим Валенсије, уписаних у Купу краља, Урош Рачић сели се на позајмицу.

Бивши фудбалер Црвене звезде, који је прошлог лета стигао на Местаљу за 2.200.000 евра, није успео да се избори за статус првотимца код тренера Марселиња, па је клуб одлучио да га проследи на позајмицу у Тенерифе, пишу шпански медији.

Рачић је, наводно, био велика жеља тренера тог друголигаша, Виктора Морена, а у новом клубу саиграч ће му бити некадашњи играч Рада, Партизана и Војводине, Филип Малбашић.

На шпанског острву надају се да ће долазак Рачића помоћи екипи да избори опстанак у Сегунди, пошто су Тенерифи тренутно на 16. месту са 22 бода из 20 утакмица, свега два бода изнад зоне испадања.

Некадашњи везиста Црвене звезде Урош Рачић играће до краја сезоне у Тенерифама као позајмљени фудбалер Валенсије! Ову вест преноси велики број шпанских медија уз додатак да би споразум два клуба званично требало данас да буде потписан.

Момак из Краљева, који се на Местаљу преселио јуна прошле године у трансферу вредном два милиона евра, није успео да се избори за минутажу у редовима Слепих Мишева. Донекле, очекиван расплет. Форму је углавном одржавао играјући за Б тим Валенсије, имао је и прилично добро издање у Купу.... Навијачи су чак очекивали да ће високи Србин добити важну улогу код тренера Марселиња, посебно после повреде ФранцузаКокелана.

Ипак, после опоравка поменутог играча Валенсија је дала зелено светло Урошу Рачићу да до јуна промени средину и покаже да је зрео за највише домете. Генерални директор Валенсије Матео Алемани већ је договорио услове сарадње са представницима члана Сегунде.

Рачић стиже на Острво као велика жеља тренера Тенирифеа Хосе Луиса Олтра, некадашњег фудбалера Валенсије. После 20. кола у шпанској другој лиги Тенирифе се налази на 16. месту са само два бода више од Екстрамадуре која је у зони испадања. Дакле, појачања су потребна како би избегли грчевиту борбу за опстанак.

За другу екипу Валенсије Урош Рачић је ове јесени одиграо 15 утакмица и постигао један гол.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар