Сафин: Везе и секс ме не занимају!

А паре се не могу понети у ковчег! Марат Сафин, бивши тениски број 1, политичар и неко кога сада тенис не занима толико, причао је о томе како проводи своје дане у спортској пензији.

Тенис 05.01.2019 | 19:30
Сафин: Везе и секс ме не занимају!
Он је за портал Спортс.ру открио да воли да путује, да га девојке више не занимају, али и о религији и другим темама.

За почетак, описао је како изгледа један његов дан.

"Зависи. У кревет идем рано, око 22, 23 сата, устајем између осам и десет, шетам, путујем. Не играм тенис. Само понекад играм турнире за ветеране за које се припремам две до три недеље. Али у глобалу, која је сврха свега тога? Радити исто је тешко. Замислите да сте цео живот радили као новинар и онда завршите каријеру и почнете опет то да радите. То је глупо. Зато углавном идем у теретану да останем у форми. Три пута недељно тренирам по два сата самостално - да бих остао у доброј форми", каже Сафин.

Од хобија каже да има само путовања, те да не воли да робује обавезама.

"Људи треба да разумеју да морају да живе. Раде то не мислећи о појединим стварима. У нашој земљи, тек понеко може да буде сам на пет минута. Затворите једну особу на дан у стану, одузмите телефон и компјутер и видећете шта ће му се десити. Немам тих проблема. Није ми потребно да гледам у нешто или радим нешто да бих се осећао добро", каже Сафин.

Прошле године каже да је посетио шест или седам земаља јер га Москва замара после одређеног времена. За Перу каже да је невероватна земља у коју ће ићи опет, а за себе да је сам себи довољан.

"Био сам у Мачу Пикчуу, сјајни утисци. Сумње се да га нису изградили људи, па ми је постао интересантан. Мислим да је за људе било претешко да направе онакво нешто. Чак и водичи не знају тачно како се то десило. У теорији су га саградили људи, али ја не верујем. Има ту још нешто...", каже Сафин и не потврђује да су ванземаљци, али да је слично као и са пирамидама у Египту.

"Верујем да нисмо сами у свемиру", каже Сафин и негира постојање религија.

"Не постоје религије јер је то вештачки створена ствар. Свако разуме због чега су створене. Другачији приступи, не бих да увредим било кога, али рекао бих да сам атеиста".

Сафин између осталог прича да је изморен физички и психички од тениса, али да од новца зарађеног каријере и даље путује.

"Још увек имам довољно новца. Сваког занимају само бројеви, а ја кажем да имам довољно. Имамо другачије приступе, ево овде је нова лутка, а није потребна још једна. Некоме је потребно десет милиона, а неком десет милијарди долара. Мање-више, ја имам довољно. Прошло ме је све то. Нисам заинтересован", објашњава Сафин који напомиње да вози само један ауто и да се новац не може понети у ковчег.

Током каријере је био познат као темпераментан и често је прелазио границу беса. Каже да су му каријеру отежавале повреде од напора, а да је сада опуштен.

"Сада бих био миран. Раније је било другачије, често је било нервозе због мечева. И то је тешко савладати. Сваки пут кад почнете и играте. Психологија понекад закаже. Шест месеци заредом идете на терен на 45 степени и нешто не ради, изгубите, не знате ни од кога. Наравно да почнете да се нервирате. Још се не осећате својим, а неко је нешто рекао и ви узвратите са три слова. Што сте млађи, имате утисак веће моћи и ту мозак није укључен", прича Сафин који објашњава и да није спреман ни за какву везу нити секс јер једноставно за то није спреман.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар