Кецмановић почистио Мајера, нек' се спреми Раонић!

Сјајна партија српског тенисера у Бризбејну.

Тенис 31.12.2018 | 16:00
Кецмановић почистио Мајера, нек' се спреми Раонић!
Какав почетак сезоне за Миомира Кецмановића!

Пети рекет Србије пласирао се у осмину финала у Бризбејну, пошто је у првом колу декласирао 56. тенисера света Леонарда Мајера - 6:3, 6:1. 

Кецмановић, који се у главни жреб пласирао кроз квалификације, одмериће снаге са петим носиоцем Милошем Раонићем за место међу осам најбољих у турниру из серије 250. Канађанин је на старту био једнако убедљив против Словенца Аљажа Беденеа (6:3, 6:0), а са нашим тенисером није се састајао. 

Трофеј у Квинсленду брани Ник Кирјос, који је у прошлогодишњем финалу рутински савладао Рајана Харисона. Аустралијанац је, међутим, тек осми носилац, иза Рафаела Надала, који је слободан у првом колу, попут другог, трећег и четвртог фаворита Кеија Нишикорија, Кајла Едмунда и Данила Медведева. Следе Раонић, Григор Димитров и Алекс Де Минор.

Наградни фонд износи 527.880 долара, победнику ће припасти 83.650, док ће поражени у финалу инкасирати 44.055.

У међувремену, Виктор Троицки се пласирао у друго коло Челенџера у Плејфорду. Троицки је на старту турнира победио Немца Рудолфа Молекера са 6:4, 6:2.

У шестнаестини финала искусног Србина чека још један Немац, 13. носилац Оскар Оте, тренутно 40 места боље ранигиран тенисер.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар