Новак: Не ''бијем'' као Кевин, али имам тактику!

Новак Ђоковић не пре 16 часова игра финални меч са Кевином Андерсоном на егзибицији "Мубадала светски шампионат" у Абу Дабију.

Тенис 29.12.2018 | 12:45
Новак: Не ''бијем'' као Кевин, али имам тактику!
Ђоковић ће имати прилику да се поново бори за трофеј који је освајао неколико пута, а оно што највише радује је добра игра коју је показао у мечу са Кареном Хачановим.

Ђоковић је у том суелу славио са 6:4, 6:2, рекло би се да је све у његовој игри било на месту. Ипак, свестан је да га против Андерсона очекује тежак посао.

"Кевин је снажан играч. Висок је и шаље лоптицу великом брзином. Мој циљ је увек да останем у игри, у поену. Не могу да ударам тако снажно као он, посебно на сервису, али могу тактички да га надмудрим", каже Новак. 

Јужноафриканац је у полуфиналу победио Рафаела Надала. 

"Кевин увек игра добро, видело се то и у мечу са Рафом. Био је то леп меч за гледање, уживао сам. Ипак, сви смо још у периоду када се "пале мотори', тако да ће бити занимљиво видети шта ће се догодити у финалу", поручио је први тенисер света. 

Ђоковић после егзибиције у Абу Дабију одлази за Доху где ће играти на првом турниру сезоне од 31. децембра до 5. јануара.

Мубадала тениски шампионат

Четвртак:

Андерсон - Чунг 6:7 (4), 6:2, 6.1
Хачанов - Тим 7:6 (3), 6:3

Петак, меч за 5. место:

Чунг - Тим 6:2, 6:3

Петак, полуфинале:

Андерсон - Надал 4:6, 6:3, 6:4
Ђоковић - Хачанов 6:4, 6:2

Субота:

14.00 Тим - Хачанов ( за 3. место)
16.00 Ђоковић - Андерсон (финале)

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар