Абу Даби: Сурови Ђоковић надиграо Хачанова за финале!

Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, победио је Руса Карена Хачанова са 2-0 у сетовима у полуфиналу егзибиционог турнира у Абу Дабију.  Новаково извињење и сјајна представа за почетак.  Најбољи светски тенисер одиграо одличан меч у Абу Дабију.

Тенис 29.12.2018 | 08:15
Абу Даби: Сурови Ђоковић надиграо Хачанова за финале!
Ђоковић је после једног часа и четири минута био бољи од Хачанова са 6:4, 6:2 по сетовима.

Српски тенисер забележио је прву победу у првом мечу у новој сезони, додуше незванично с обзиром да је у питању егзибиција под именом Мубадала.

Ђоковић се, колико-толико, осветио Хачанову за пораз у финалу последњег Мастерса прошле сезоне Париза, када је Карен био бољи са 2-0 у сетовима насупрот свим очекивањима. 

Оба тенисера су добро почели меч, али је Ђоковић успео већ у другом сервис гему ривала да дође до прве брејк лопте и њу да искористи. Хачанову је попустила концентрација, изгубио је три поена заредом и капитулирао. 

Ђоковић је добро сервирао и све је ишло као по плану, али је дошло до неочекиваног пада у игри приликом сервиса за сет. Новак је направио две везане грешке и поклонио брејк ривалу. 

Ипак, нада Хачанова није дуго трајала, јер је Рус истом мером узвратио у наредном гему. Сервирао је за 5:5, али је изгрешио малтене све што је могао, те на крају дуплом сервис грешком поклонио противнику први сет. 

Српски тенисер је "муњевито" почео и други сет. Освојио је почетни гем, а затим у наредном дошао до две везане брејк прилике. Ипак, попустила му је концентрација и није могао да направи брејк, барем не у том тренутку.

У наставку није попустио најбољи тенисер света – играо је добро, евидентно боље од противника, а изгледало је и као да ужива у тенису који игра. Притискао је, нападао и чекао грешке, а то му се и исплатило.

Новак је у једном тренутку подигао ниво игре и "почистио" Руса. Он је од гема на 2:2 освојио свих наредних 14 поена до краја дуела.

Ђоковић ће у финалу ће одмерити снаге са Јужноафриканацем Кевином Андерсоном, који је елиминисао шпанског тенисера Рафаела Надала, док ће Шпанац играти против Хачанова.

Меч између Новака и Кевина на програму је од 16 часова, то јест након окончања окршаја Рафе и Карена који има почетак у 14 часова.

Млади Рус, 22-годишњи Карен Хачанов, није представљао тешку препреку за Новака Ђоковића у полуфиналу турнира у Абу Дабију. Иако је реч о припремном турниру, сам Ђоковић изјавио је после меча да није очекивао своју тако убедљиву игру.

За један сат и четири минута савладао је тренутно 11. играча на АТП листи - 6:4, 6:2 и изборио се за финале у суботу против Кевина Андерсона, који је раније данас био успешнији од Рафаела Надала. 

После дуела са младим Русом, Новак се извинио публицу у Абу Дабију јер је отказао учешчће прошле године, међутим, потрудио се да им одличном партијом надокнади пропуштено...

"Желим да се извиним свима што сам прошле сезоне морао да одустанем. Пробао сам, многи од вас су желели да ме гледају, али нису могли и ево сада се свима извињавам због тога. Уживам да се вратим у Абу Даби, пет пута сам био овде, осећам се као код куће и хвала свима вама", изјавио је наш тенисер.

Што се тиче свог наступа, био је видно задовољан.

"Добро сам се осећао дефинитивно. Можда сам и чак био бољи него што сам очекивао. Играли смо неколико пута прошле сезоне, никад није лако играти против њега и бити део овог турнира. Ово је први турнир у сезони, после неколико недеља тешких припрема и желим му све најбоље. Вероватно ћемо се већ следеће недеље видети у Дохи на терену", поручио је Ђоковић Хачанову.

За четврти трофеј у Абу Дабију, Новак ће се борити у суботу од 16 часова против шестог играча света, Јужноафриканца Кевина Андерсона.

"Зато и јесмо овде, хоћемо да играмо добар тенис. Наши противници су увек у Топ 10. У 90 одсто случајева то су играчи из првих 15 и не може боље од тога. Надам се да ћу и у финалу одиграти још један добар меч".

Овај турнир је припрема за почетак сезоне, у коју ће наш тенисер ући такмичењем у Дохи (од 31. децембра до 5. јануара).

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар