ПЛ: Лука јунак Паласа, Ериксен у 91' оставио Тотенхем у трци!

Важна победа Кристал Паласа у борби за опстанак, тесан тријумф Тотенхема, те голеада у Вотфорду, обележиле су суботње поподне у Премијер лиги.  Миливојевић херој Паласа: За победу, са 20 метара! Српски везиста постигао леп гол одлуке у утакмици против Лестера.  Барнли намучио Певце, Ериксен “породио” три бода! Данац ушао с клупе и донео победу Тотенхему у 91. минуту.

Фудбал 16.12.2018 | 09:15
ПЛ: Лука јунак Паласа, Ериксен у 91' оставио Тотенхем у трци!
Тотенхем се замало опростио од трке за титулу, али је голом Кристијана Ериксена на асистенцију Харија Кејна у 91. минуту савладао дављеника Барнли 1:0.

Овим минималцем Спурси су остали на пет бодова иза лидера ПЛ Манчестер ситија, док имају три бода мање уз утакмицу више од другопласираног Ливерпула, који у недељу дочекује највећег ривала Манчестер јунајтед. 

Палас је сјајним голом Луке Миливојевићапобедио Лестер 1:0 и првом победом после два пораза удаљио се на пет бодова од зоне испадања. 

Још већу победу забележио је Вотфорд са 3:2 против Кардифа, умало испустивши три гола предности на свом терену. 

"Стршљенови" су славили после шест неуспешних кола па су зауставили стрмоглав пад ка средини табеле после одличног старта сезоне. 

Вулверхемптон је савладао Борнмут 2:0 за "скок" на седму позицију иза Јунајтеда, док је важан тријумф минималним резултатом у Хадерсфилду забележио Њукасл. 

Хосе Рондон је окончао серију од три меча без победе и удаљио "Свраке" од зоне испадања, а истовремено нанео четврти узастопни пораз Хадерсфилду који је остао у опасној зони.

Осим што је капитен, Лука Миливојевић у Кристал Паласу је задужен и за извођење прекида и на тај начин је постигао већину од својих 16 голова за енглески клуб.

Међутим, ове суботе он је по клизавом терену донео победу ударцем из игре. Са око 20 метара!

Бивши репрезентативац Србије прихватио је у 39. минуту лопту од Андроса Таунсенда, чуо са трибина "шууут", померио се метар-два унапред и опалио прецизно. Каспер Шмајхел се бацио у своју десну страну, али није успео да стигне и да спречи гол за коначних:

Кристал Палас - Лестер 1:0 (1:0)

Миливојевић је сјајним хицем постигао свој четврти гол ове сезоне и донео победу тиму Роја Хоџсона у тренутку у којем је постајала реална претња да "склизне" у зону испадања. После два неуспешна гостовања, овај меч носио је додатни значај за Палас и три бода даће подстицај екипи уочи одласка на гостовање браниоцу титуле - Манчестер ситију.

Док је на "Селхурсту" завршаван борбен меч, на Вемблију се славила касно изборена победа:

Тотенхем - Барнли 1:0 (0:0)

Голом Кристијана Ериксена, ударцем из петерца на асистенцију Харија Кејна, видно испражњена екипа Маурисија Пелегрина ипак је тријумфално завршила недељу у којој се спектакуларно, на Ноу Кампу, пласирала у нокаут фазу Лиге шампиона.

Барнли је био близу, али је Тотенхем ипак задржао корак за водећим тандемом, Манчестер сити - Ливерпул...

Намучио се Тотенхем да победи Барнли овог поподнева. Минути су делили тим Шона Дајша од великог изненађења на Вемблију, али је Кристијан Ериксен у 91. ипак успео да донесе Певцима три бода и тријумф од 1:0.

Очајнички напади домаћина уродили су плодом тек у завршници. После контре, Хари Кејн је у шеснаестерцу ћушнуо лопту до Ериксена, који је успео да матира Џоа Харта и донесе велику радост домаћину. Заслужену, у то нема сумње, Тотенхем је био знатно бољи у већем делу сусрета, мада је тек у последњих 20-ак минута, након што је Покетино извршио измене и убацио Ериксена, Сона и Љорентеа, почео да игра како се од њега очекује.

Уљуљкани ремијем на Ноу Кампу, Певци су опуштено ушли у овај дуел, а како Барнли није хтео да се склони (а и што би) имали су доста проблема да сломе његов отпор. Жалиће гости и за две шансе Ешлија Барнса на крају првог и почетком другог дела, док су Певци могли и раније до победе да су Ламела (72') и Сон (86') били прецизни.

И Деле Али је у 90. промашио празан гол на другој стативи, али је имао среће на крају јер је Ериксен исправио његову брљотину и ипак донео свом тиму победу којом се Тотенхем одлепио га на трећем месту на пет бодова у односу на Челси и Арсенал. 

Од осталих поподневних утакмица издвајамо важну победу Кристал Паласа над Лестером за коју се побринуо Лука Миливојевић. Сјајно је српски интернационалац шутирао у 41. минуту, ухватио Каспера Шмајхела на спавању и постигао погодак за победу и прекид серије од два пораза за тим Роја Хоџсона.

Са сјајном форомом наставио је и Вулверхемптон, који је пред својом публиком поразио Борнмут са 2:0. За трећу узастопну победу тима Нуна Еспирита Санта побринули су се Раул Хименез у првом и Иван Кавалеиро у надокнади, па су Вукови сада на одличној седмој позицији.

Важне бодове у борби за опстанак освојио је данас и Њукасл који је као гост победио Хадерсфилд голом Рондона у 51. минуту. Екипа Рафе Бенитеза је после ове победе на шест бодова од зоне испадања па се знатно лакше дише.

Вотфорд није имао проблеме на свом терену против Кардифа који је победио са 3:2. Једино, што су после сјајне игре домаћини у завршници пали па примили два гола на шта ће им тренер Хави Грасијасигурно скренути пажњу.

РЕЗУЛТАТИ 17. КОЛА:

Манчестер сити - Евертон 3:1 (1:0)

/Жезус 22, 50, Стерлинг 65 – Клевер-Луин 65/

Кристал Палас - Лестер 1:0 (1:0)
/Миливојевић 39'/

Хадерсфилд - Њукасл 0:1 (0:0)
/Рондон 55'/

Тотенхем - Барнли 1:0 (0:0)
/Ериксен 91'/

Вотфорд - Кардиф 3:2 (1:0)
/Деулофеу 16', Холебас 52', Квиња 68' - Хоилет 80', Рид 82'/

Вулверхемптон - Борнмут 2:0 (1:0)
/Раул Хименез 12', Кавалеиро 94'/

Фулам - Вест Хем 0:2 (0:2)
/Снодграс 17', Антонио 29'/

недеља:

Брајтон - Челси 14.30
Саутемптон - Арсенал 14.30
Ливерпул - Манчестер јунајтед 17.00

Табела: Манчестер сити 44, Ливерпул (-1) 42, Тотенхем 39, Челси (-1) 34, Арсенал (-1) 34, Манчестер јунајтед (-1) 26, Вулверхемптон 25, Евертон 24, Вест Хем 24, Вотфорд 24, Борнмут 23, Лестер 22, Брајтон (-1) 21, Њукасл 16, Кристал Палас 15, Кардиф 14, Барнли 12, Хадерсфилд 10, Саутемптон (-1) 9, Фулам 9.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар