ПЛ: Сити опет побјеђује и поново је лидер!

Пробуђени Жезус водио Сити до рутинске победе над Евертоном! Фудбалери Манчестер ситија победили су у првом мечу 17. кола Премијер лиге екипу Евертона са 3:1.  Манчестер сити савладао Евертон на свом терену и избио на прво место Премијер лиге. Симултанка Габријела Жесуса… Жесус - Сане, комбинација која је потопила Евертон! Вратио се Де Брујне! Грађани оптеретили Ливерпул пред данашњи дерби на Енфилду, пошто су преузели лидерску позицију Премијер лиге - 3:1.

Фудбал 16.12.2018 | 08:30
ПЛ: Сити опет побјеђује и поново је лидер!
Фудбалери шампиона Енглеске су, рекло би се рутински победили Евертон, којем је то био пети пораз у сезони. Тако су изабраници Пепа Гвардиоле, макар привремено, поново избили на врх табеле Премијер лиге.

Било је то поподне које су обележили двоструки стрелац, Бразилац Габријел Жезус и репрезентативац Немачке, Лирој Сане који је два пута асистирао Жезусу на овој утакмици.

"Грађани" су повели у 22. минуту, Сане је фантастично проиграо Жезуса који је са леве стране утрчао у казнени простор "карамела" и савладао Џордана Пикфорда. Био је то његов први гол после тачно 487 минута поста. 

У наставку сусрета, Манчестер сити је повећао предност у 50. минуту. Поново је све урадио Сане, одлично је центрирао пред гол, а Жезус ударцем главом матирао голмана Евертона. 

Гости су после лепе акције у 65. минуту изједначили на сличан начин. Овог пута Лукас Диње је послао одличан центаршут, а Доминик Калверт-Луин је био неумољив, главом је лопту проследио у мрежу Едерсона. 

Коначно, у 69. минуту, после продора и центаршута Фернандиња, на правом месту је био Рахим Стерлинг којем није било тешко да затресе мрежу екипе са "Гудисона". 

Сити је тако уз Пари Сен Жермен и Борусију Менхенгладбах једини тим у лигама петице са стопостотним учинком на свом терену.

После пораза од Челсија прошлог викенда, Манчестер сити је 17. колу дочекао Евертон и тријумфом 3:1 (1:0) се вратио на победнички колосек. Оно што је за "грађане" још битније – поново су лидери Премијер лиге и у недељу ће навијати за градског ривала у великом дербију са Ливерпулом. 

Сити сада има 44 бода, два више од Редса.

Екипа Пепа Гаврдиоле је до 14 победе у сезони дошла захваљујући невероватном Габријелу Жесусу, али и врло расположеном Санеу. Први је давао голове, а други само "паковао".

Управо је тамнопути Немац наместио прва два поготка за Манчестер сити. И то оба Габријелу Жесусу. Прво га је у 22. минуту спојио с противничким голом, а 50. је послао сјајан центаршут, идеалан да се Бразилац поклони и дуплира предност Ситија.

Доминик Калвер-Левин је успео само да смањи резултат у 65. Међутим, нада Евертона је и дефинитивно умрла оног тренутка када је Фернандињо преузео улогу асистента и наместио гол Рахиму Стерлингу у 69. минуту.

На терену није било никаве дилеме, док је кратка стрпња била присутна свега четири минута. Манчестер Сити се без икаквих проблема вратио на победничку стазу у Премијер лиги, савладавши на свом Етихаду Евертон резултатом 3:1 (1:0).

Јунак утакмице био је Габријел Жесус, који је у сарадњи са Леројем Санеом био задужен за сламање отпора гостујућег тима. Бразилац је постигао два гола на асистенцију немачког репрезентативца. Први у 22, а други у 50. минуту, док је трећи погодак домаћег тима постигао Рахим Стерлинг 19 минута касније.

Утакмицу је обележио и повратак Кевина де Брујнеа, који је пропустио позамашан део досадашње сезоне због повреде медијалног лигамента колена. Лопта га није најбоље слушала, али то је сасвим нормално и очекивано након шест пропуштених кола.

Евертон је отпор успео да пружи тек након другог примљеног гола. Гол Калверта Ливајнанаговестио је неку већу неизвесност, али је само четири минута касније Стерлинг поставио коначан резултат, непосредно након што је ушао у игру.

Карамеле су у финишу утакмице имале више од игре, па су могле до још једног поготка. Ипак, Ришарлисон и Волкот су пропустили изгледне прилике да пораз учине знатно безболнијим.

РЕЗУЛТАТИ 17. КОЛА:

Манчестер сити - Евертон 3:1 (1:0)

/Жезус 22, 50, Стерлинг 65 – Клевер-Луин 65/

Кристал Палас - Лестер 1:0 (1:0)
/Миливојевић 39'/

Хадерсфилд - Њукасл 0:1 (0:0)
/Рондон 55'/

Тотенхем - Барнли 1:0 (0:0)
/Ериксен 91'/

Вотфорд - Кардиф 3:2 (1:0)
/Деулофеу 16', Холебас 52', Квиња 68' - Хоилет 80', Рид 82'/

Вулверхемптон - Борнмут 2:0 (1:0)
/Раул Хименез 12', Кавалеиро 94'/

Фулам - Вест Хем 0:2 (0:2)
/Снодграс 17', Антонио 29'/

недеља:

Брајтон - Челси 14.30
Саутемптон - Арсенал 14.30
Ливерпул - Манчестер јунајтед 17.00

Табела: Манчестер сити 44, Ливерпул (-1) 42, Тотенхем 39, Челси (-1) 34, Арсенал (-1) 34, Манчестер јунајтед (-1) 26, Вулверхемптон 25, Евертон 24, Вест Хем 24, Вотфорд 24, Борнмут 23, Лестер 22, Брајтон (-1) 21, Њукасл 16, Кристал Палас 15, Кардиф 14, Барнли 12, Хадерсфилд 10, Саутемптон (-1) 9, Фулам 9.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар