Ас Селтика и Шкотске прекинуо каријеру у 28. години!

Тешки дани за Лија Грифитса. . .

Фудбал 14.12.2018 | 13:15
Ас Селтика и Шкотске прекинуо каријеру у 28. години!
Ли Грифитс (28), један од најбољих фудбалера Селтика и репрезентације Шкотске, одлучио је напрасно данас да прекине играчку каријеру. 

Сјајни нападач је неко време вукао повреду листа, због које је у међувремену био заражен и некаквим вирусом, па га није било на теренима седам недеља. Успешно се вратио прошлог месеца када је постигао погодак у победи над Хамилтоном, али од тада је поново добијао врло малу минутажу улазећи углавном у другом полувремену с клупе за резерве.

Грифитс је пре три сезоне био најбољи стрелац Селтика са 31 голом, али због повреда касније је тај учинак пао. Ове сезоне је постигао два поготка у првенству, иако га није било скоро два месеца на терену, а погодио је и у Лиги Европе у минималној победи над Розенборгом.

Тачан разлог напрасног прекида каријере још није познат, а тренер Брендан Роџерс стао је у потпуности иза свог играча. Из његове изјаве нагађа се да Грифитс можда има одређене психичке проблеме, али о томе је беспредметно нагађати.

„Ли је дошао до тачке где је ово све постала борба за њега. Ми ћемо му пружити сву професионалну помоћ која му је потребна да се врати на прави пут. Најважнија ствар за све тренере је добробит његових играча. Срећом, причати о овим стварима више се не сматра слабошћу“, изјавио је некадашњи тренер Ливерпула.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар