ЛЕ: Магични Мијат, гол Пријовића, Челси се извуче! И још...

Минијатура Гаћиновића, гол Пријовића, Николић умало до сензације! Фудбалери Ајнтрахта успели су да победе Лацио после преокрета, Челси није дозволио сензацију Видеотону, а гол Пријовића није био довољан против БАТЕ Борисова.  Гаћиновићев шоу на "Олимпику": Голчина, па мајсторија! Српски везиста постигао један од најлепших голова групне фазе Лиге Европе. А, потом је спектакуларно асистирао. . .  Видеотон се опростио великим бодом, бес у Истанбулу! Екипа Марка Николића ремизирала у Будимпешти са Челсијем (2:2), али није прошла. Бешикташ испао поразом код куће, а Рикардо Кварежма изгубио живце. Гол Пријовића и маестрална игра Гаћиновића.

Фудбал 13.12.2018 | 21:20
ЛЕ: Магични Мијат, гол Пријовића, Челси се извуче! И још...
Сјајну минијатуру у победи Ајнтрахта 2:1 имао је Мијат Гаћиновић који је прво фантастичним голом у 66. минуту успео да анулира предност Лација стечену голом Корее из 56. минута.

У дербију групе Х у којој је све решено и одакле Лацио и Ајнтрахт иду даље, немачки тим је на "српски погон" ипак потврдио да је најбољи у 71. минуту. 

Гаћиновић је тада као "иглом" пробушио одбрану Лација и дотурио лопту до Себастијана Алера који је дао гол и преокренуо на 2:1. Од 79. минута на терену се нашао и Лука Јовић, док Филипа Костића на терену није било. На супротној страни, Сергеј Милинковић-Савић није играо за Лацио. 

Ајнтрахт је победом дошао до максималног скора и 18 бодова у групи испред Лација који има девет. Следи Аполон са седам и Марсеј са само једним бодом. 

Гаћиновићев шоу на "Олимпику": Голчина, па мајсторија! Српски везиста постигао један од најлепших голова групне фазе Лиге Европе. А, потом је спектакуларно асистирао...

Ајнтрахт је завршио групну фазу Лигу Европе са максималних 18 бодова у изузетно тешкој групи!

"Српски" тим из Франкфурта у последњем колу је гостовао Лацију у Риму, а на култном стадиону "Олимпико" шоу је имао Мијат Гаћиновић.

Наш везиста је постигао један од најлепших голова у такмичењу од почетка сезоне, а затим је још лепше асистирао, додавањем које одбрана домаћих није могла да прочита.

На челу са некадашњим ђаком и првотимцем Војводине, немачки представник тако је спектакуларно преокренуо у главном граду Италије, у утакмици коју је са клупе домаћих одгледао Душан Баста, а са клупе гостију у финишу ушао Лука Јовић.

МИЈАТ ГАЋИНОВИЋ - МАГИЈА! Бомба са 25 метара, па асистенција испод земље за Алеа! Сјајна партија српског репрезентативца у победи над Лацијом – 2:1.

Није било Луке Јовића у добром делу меча, али Срби су наставили да увесељавају навијаче Ајнтрахта. Бунделигаш из Франкфурта је тријумфом у Риму постао прва немачки тим са стопостоним учинком у групној фази Лиги Европе – 2:1. Међутим, победа Ајнтрахта подебљна је мајсторством репрезентативца Србије Мијата Гаћиновића.

Некадашњи члан Војводине одиграо је најбољу утакмицу у сезони, употпуности надокнадио изостанак Ребића и послао поруку Адију Хитеру да може и даље озбиљно да рачуна на њега. Гаћиновић је засенио све актере на терену, јер је у другом полувремену сам преокренуо резултат.

Ајнтрахт је имао комоцију да меч у риму почне са комбинованим саставом, Ребић и Јовић су се одмарали на клупи за резервне играче, али је Мијат Гаћиновић био сам свој мајстор.

Лацио је поготком Корее водио од 56. минута... А онда је прорадио Мијат Гаћиновић. Какво је само мајсторство виђено у 65. минуту.

Докопао се српски офанзивац лопте на неких 30 метара од гола Лација, сјајним дриблинзима из игре избацио тројицу играча Лација. И онда је одапео праву стрелу. Био је то други погодак у сезони Мијата Гаћиновића, али и детаљ који му је скинуо камен са срца. Видело се по начину прославе гола да је Гаћиновић жељан игре и стартне поставе.

Распалио је бројне немачке навијаче на Олимпику Мијат Гаћиновић, али није желео да стане. Тражио је лопту и налазио луцидна решења. После поготска уследила је асистенција ка Алеу. Било је то чисто фудбалско мајсторство. Видео је Гаћиновић Алеа да утрчава и онда га пасом испод земље, који је бежао од играча Лација, спојио са голом. Французу је остао само лакши део посла.  Сергеј Милинковић Савић није био у тиму Лација.

Олимпик је очајна издања у Лиги Европе заокружио поразом од Аполона из Лимасола – 1:3. Један од највећих француских клубова је ове сезоне освојио само бод у Европи. Вечерас је домаћину био отежан посао, јер је Бубакар Камара већ у седмом минуту добио црвени картон због старта над Маглицом.

Искуљчење Камаре је отворило утакмицу на Велодрому. Маглица је у осмом минуту госте у вођство... Мирисало је од тог тренутка на изненађење, мада је Луис Гарсија извео врло јак тим са Окампосом, Пајеом и Тованом.

Управо је Тован изједначио резултат ударцем главом из непосредне близине Ни то није вредело тотално демотивисаном Олимпику.

Маглица је имао своје вече и постигао још један погодак до одласка на одмор. Тачку на Олимпикову пропаст ставио је стилијану. Шансу је добио репрезентативац Србије Немања Радоњић у 62. минуту. Није имао конкретан учинак.

Радоњић у 62. минуту. Није имао конкретан учинак.

Највише нејасноћа било је у групи Г. На крају је своје дошло на своје. Виљареал је оправдао улогу фаворита против Спартака из Москве (2:0), док је Рапид из Беча славио у судару са Ренџерсом (1:0). На крају су шпански и аустирјски тим отишли даље.

Виљареал је велику кризу из шпанског првенства залечио вечерашњим издањем. Далеко од тога да је Жута Подморница бриљирала, али је знала да искористи грешке московског тима. Чуквуезе је одличним ударцем са 11 метара довео домаћина у вођство. Спартак је имао неколико добирх прилика, али су Луис Адријано и Зе Луис имали лоше вече. Кажњени су преко Тока у 48. минуту.

Велики успех остварио је и Рапид из Беча. Била је у доброј позицији екипа из Беча уочи последњих 90 минута. И саремијем је ишла даље, али је неизвесност прекинуо Љубичић у 84. минуту.

Челси је одиграо нерешено против Видеотона, а Марко Николић је био на десет минута од тога да "скине скалп" Маурицију Сарију и "плавцима". 

Лондонски тим је повео голом Вилијана из слободног удардца у 30. минуту, да би потпуно изненада Ампаду сам затресао своју мрежу у 32. минуту, а мађарски тим је изједначио на 1:1. 

Мађари долазе до вођства фантастичним волејем Лоика Нега у 56. минуту, али је наде у победу распршио Оливије Жиру голом из новог слободног ударца у 75. минуту. 

Види није могао да прође даље у групи Л у којој је Челси први а БАТЕ Борисов други, јер је БАТЕ практично обезбедио пролаз победом над грчком екипом ПАОК. 

Грчком тиму није био довољан гол Александра Пријовића из 59. минута, јер је у том тренутку белоруска екипа већ водила 3:0 головима Скавиша и Сигневича из 18, 42. и 45. минута. 

Челси се измигољио Марку Николићу, гол Пријовића и дебакл ПАОК-а усред Солуна, нова бомба чудесног Исмаиле Сара. Рен прескочио Астану, испали Видеотон и ПАОК.

Крај европске авантуре за Марка Николића и Александра Пријовића, али са осећајем поноса, макар делимичног. Николићев Видеотон је наиме био на прагу епске победе над Челсијем, али су му се Плавци измигољили са два лепа гола из слободних удараца (2:2), док је Пријовић био стрелац утешног гола у болном поразу ПАОК-а од БАТЕ Борисова усред Солуна – 1:3.

Ужасно, баш ужасно прво полувреме одиграли су Грци, као да су имали неку мазохистичку потребу да на себе навуку гнев навијача. Максим Скавиш, па у финишу полудремена два пута Никола Сигневич за 3:0 гостију из Белорусије после првих 45 минута. Први Сигневичев је пао са пенала, други у надокнади полувремена савршено прецизно је осликавао колико је ПАОК вечерас био лош. Контра, Мирко Иванић ју је повукао, али није то баш била нека импресивна брзина пошто се дуго чекало да лопта уопште падне на земљу... Али невероватна чистина испред Белоруса. Домаћи као да су не само главама, већ и физички били ван терена. Плус једно скоро па комично уклизавање у тренуцима кад је деловало да је БАТЕ био превише спор. Аматерски.

Није било избора за ПАОК, у наставку су морали да крену на све или ништа, учинило се да ће можда и успети нешто да ураде, пошто се Александар Пријовић на асистенцију Леа Жаба у 59. минуту спретно снашао и смањо заостатак на 1:3 да би већ у 61. морал Грка додатно нарастао због беспотребног искључења Сигневича.  Авај, ништа није урадио ПАОК са играчем више.

Да је успео, можда бисмо видели и другачији резултат у Мађарској, јер Видију ни победа над Челсијем ништа није значила у случају победе БАТЕ Борисова. А имао је Види вођство од 2:1, иако је Вилијан добрим ударцем из слободног ударца у 30. минуту довео Плавце у вођство од 1:0. Фаворизовани гости, истина у комбинованом, али не слабом саставу са асовима какви су Сеск Фабрегас или Алваро Мората, нису ипак били до краја концетрисани, па је аутогол Итана Ампадуа довео Види до изједначења од 1:1 да би у 56. минуту моћан волеј Лока Нега преокренуо резултат на 2:1 у корист домаћих.

Против Челсија ни то није било довољно. Није хтео Маурицио Сари да се игра са угледом клуба, увек је у игру Педра и Оливијеа Жируа, а овај други је на њему нетипичан начин из још једног слободног ударца погодио за коначних 2:2.

Видеотон није успео, али Марко Николић може да буде поносан на игре његовог тима у Европи.

У групи К, Рен је у директном дуелу са Астаном успео да се домогне другог места на табели, пошто је Исмаила Сара био расположен за игру и водио Французе до победе од 2:0.

Такав исход се и дао наслутити, пошто су Казахстанци све време размишљали само о одбрани свог гола одбијајући макар и да покушају да играју фудбал. За првих 60 минута игре ама баш ниједан шут нису упутили ка противничном колу и пре или касније је казна морала да стигне.

Само се чекала грешка и стигла је у 66. минуту када је неискусни Бактијор Зајнудинов оборио баш Сара у казненом простору гостију и то је био пенал, мада остаје је остала дилема да ли је 20-годишњи фудбалер прво дотакао лопту. Како било, шут Бенжамина Боригоа са креча додуше није завршио у мрежи, али је Сар први стигао на одбитак и Рен је повео.

То је био почетак, не и крај, пошто је Сар блиставо вече заокружио феноменалним голом у 73. минуту. Навикао нас је Сар већ на таке. Тек му је 20 година, а у колекцији већ имали неколико мајсторија за албум на коме би му позавидели и много искуснији играча. Има дечко десну која не прашта.

Рен дакле иде даље као други из Групе, са првог места ће у шеснаестину финала кијевски Динамо, који је био сигуран у нокаут фази и пре овог кола, па је могао да се опусти пред судар са Јаблонецом. Већ у десетом минуту погодак Мартина Долезала за испоставило се коначних 1:0, тек да Чеси европску одисеју не заврше без победе.

Мук у Истанбулу - испали Љајић и Бешикташ! Малме се потрудио за изненађење вечери у Лиги Европе!

Мук у Истанбулу! За дефинитивно највеће изненађење вечери у Лиги Европе побринуо се Малме. Шведски шампион шокирао је Истанбул и савладао Бешикташ са 1:0, чиме га је прескочио на другом месту на табели у групи И и обезбедио пролеће у Европи.

Маркус Антонсон се зове џелат црно-белих са Босфора. Играо се 51. минут када је Швеђанин маестрално побегао између Виде и Ујсала и матирао немоћног Каријуса. Занимљиво, ради се о нападачу који је током лета стигао из Лидса где се није наметнуо у Чемпионшипу, а како је постигао већ преко 10 голова ове јесени за Малме, очигледно је да му повратак у домовину прија.

Бешикташ је био, па благо је рећи, ужасан вечерас. Ако је у првом полувремену и одиграо нешто и створио добру шансу на почетку када је Вагнер Лав погодио пречку (11'), остатак утакмице протекао је у јаловој иницијативи турског тима. Малме се умешно бранио, а када је нападао чинио је то опасно да је можда и њихов тренер Уве Реслер био изненађен. 

Све је пробао у финишу Шенол Гунеш, и измене је извршио, али је црвени картон за прљавог Рикарда Кварежму у 65. минуту (заиста суров старт на ривалу) означио и крај наде за турског великана. Адем Љајић одиграо је читав меч за Бешикташ, али се као и остатак тима није прославио.

Имао је Бешикташ и тако десеткован у финишу фантастичну шансу да дође до гола и бода који би му донео и европско пролеће, али је голман Малмеа Далин у 88. минуту чудесно одбранио ударца Ларина у ситуацији један на један. Исти играч могао је да се прослави вечерас, а у 94 минуту погодио је и пречку из одличне позиције, па се може рећи да Турци нису имали ни среће. 

Поред Малмеа, у 1/16 финала Лиге Европе из групе И прошао је Генк, који је на свом терену прегазио нејаки Сарпсборг са великих 4:0.      
Севиља је била неумољива према Краснодару у групи Ј и убедљивом победом од 3:0 освојила је прво место.

Утакмицу у Андалузији, тачније њен почетак обележио је Француз Висам Бен Једер, који је са два брза гола у петом и десетом минуту, убио све наде гостију да ће непоражени отићи кући. Тачку на тријумф шпанског тима, иначе специјалисте за Лигу Европе, ставио је Евер Банега са беле тачке у 49. минуту, а како је том приликом искључен и леви бек гостију Рамирез, Севиља је повукла ручну не желећи да се иживљава.

Урош Спајић због повреде није био у тиму Краснодара вечерас.

Упркос убедљивом поразу руска екипа иде даље из ове групе као другопласирана, а то јој је омогућио и реми без голова Стандарда из Лијежа на гостовању у Турској против Ахисара. Нису изабраници Мишела Прудома успели да савладају најлошији тим у групи, а чак и да је белгијски тим победио и имао исти број бодова као и Краснодар и Севиља, испао би на крају као најслабији у кругу од три екипе. 

ЛИГА ЕВРОПЕ, последње - 6. коло:

Група А

АЕК Ларнака - Бајер Леверкузен 21.00
Лудогорец - Цирих 21.00

ТАБЕЛА: Бајер 10, Цирих 9, АЕК 5, Лудогорец 3.

Група Б

РБ Лајпциг - Розенборг 21.00
Селтик - Салцбург 21.00

ТАБЕЛА: Салцбург 15, Селтик 9, РБ Лајпциг 6, Розенборг 0.

Група Ц

Копенхаген - Бордо 21.00
Славија Праг - Зенит 21.00

ТАБЕЛА: Зенит 11, Славија 7, Копенхаген 5, Бордо 4.

Група Д

Спартак Трнава - Фенербахче 21.00
Динамо Загреб - Андерлехт 21.00

ТАБЕЛА: Динамо 13, Фенербахче 8, Спартак 4, Андерлехт 2.

Група Е

Спортинг Лисабон - Ворскла 21.00
Арсенал - Карабаг 21.00

ТАБЕЛА: Арсенал 13, Спортинг 10, Ворскла 3, Карабаг 3.

Група Ф

Диделанж - Бетис 21.00
Олимпијакос - Милан 21.00

ТАБЕЛА: Бетис 11, Милан 10, Олимпијакос 7, Диделанж 0.

Група Г

Виљареал - Спартак Москва 2:0
Рапид Беч - Ренџерс 1:0

ТАБЕЛА: Виљареал 10, Рапид 10, Ренџерс 6, Спартак 5.

ГРУПА Х

Олимпик Марсеј - Аполон 1:3
Лацио - Ајнтрахт 1:2

ТАБЕЛА: Ајнтрахт 18, Лацио 9, Аполон 7, Олимпик 1

ГРУПА И

Бешикташ - Малме 0:1
Генк - Сарпсборг 4:0

ТАБЕЛА: Генк 11, Малме 9, Бешикташ 7, Сарпсборг 5.

ГРУПА Ј

Севиља - Краснодар 3:0
Ахисар - Стандард Лијеж 0:0

ТАБЕЛА: Севиља 12, Краснодар 12, Стандард 10, Ахисар 1.

ГРУПА К

Рен - Астана 2:0
Динамо Кијев - Јаблонец 0:1

ТАБЕЛА: Динамо 11, Рен 9, Астана 8, Јаблонец 5.

ГРУПА Л:

ПАОК - БАТЕ Борисов 1:3
Видеотон - Челси 2:2

ТАБЕЛА: Челси 16, БАТЕ 9, Видеотон 7, ПАОК 3.

Извор: моззартспорт/мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар