Тешка времена за Сергеја којима се многи радују!

Клупа, па трансфер?! Милинковић Савић потпуно ван форме, али великанима се то свиђа.

Фудбал 14.12.2018 | 23:50
Тешка времена за Сергеја којима се многи радују!
Сергеј Милинковић Савић је осетио бес хистеричног Рима. Када римским клубовима не иде, обично су криви најбољи. По могућности странци. Тако је у Роми, тако је и у Лацију.

Српски везиста је прошле сезоне блистрао у дресу Лација, цело лето се помињао као трансфер бомба од 100 и кусур милиона евра у неком великом клубу, али је продужио уговор са римским клубом. И преварио се. У нову сезону је ушао слабо, не пружа партије ни приближно добре као у минулом шампионату, а навијачи су га узели на зуб. Ако се то уствари и може назвати правим навијачима, јер је реч о малој групи ултраса за које је јавна тајна да су на платном списку клуба.

Почеле су да севају бљутаве прозивке на рачун Србина и шпанског везосте Луиса Алберта. Прво је био транспарент на којем је писало да су плаћеници, а потом и одвратна расистичка парола у којем Милинковић Савића називају Циганином што је италијанска увреда за Балканце. Клуб се не оглашава, нити осуђује понашање “навијача” чиме само себе етикетира као саучесника одбијајући да се огради од примитиваца.

Милинковић Савићу није лако и без тих прозивки. У слабој је форми и све гласније се најављује да га у наредним мечевима чека клупа. Инзаги ће покушати да га пробуди шок-терапијом и да га охлади како би Србин акумулирао мотив и снагу да се врати на ниво некадашњих игара. Већ у наредном мечу против Аталанте је врло могуће да ће Сергеј почети меч са клупе.

Једини који се томе радују су велики италијански клубови.

Јувентус, Интер и Милан су одавно заинтересовани за Србина, гледају ширу слику и не дотиче их Сергејев пад форме. Њима то чак одговара јер цена игарача пада и мање ће их коштати. Тврдоглави Лотито је летос тражио 120.000.000 евра за Милинковић Савића. Тадашњи Јувентусов директор Марота је нудио комбинације у вредности од око 90.000.000 евра у које су били укључени играчи попут Пјаце или Руганија уз новац. Лотитоје све одбијао… Сергеј је опсесија тренера Алегрија који инсистира на великом појачању у везном реду. Пошто је повратак Погбе све мање реалан, Милинковић Савић је и даље у фокусу Бјанконера. Али тек за лето.

До тада би ситуацију могао да искористе Интер. Директор Марота жели да настави преговоре које је почео када је заступао Јувентус. Како преноси римска Република, Марота је у контакту са Лотитом и играчевим менаџером Кежманом. Сада је осетио тренутак и пад цене. Спекулише се да би Лотито данас пристао да прода Сергеја за 80.000.000 евра. Што је и даље огроман новац па би Марота и ту покушао да дође до неког попуста. Једна од опција је да у причу укључи бразилског нападача Габријела Барбосу “Габигола” којег Лацио жели, а чија вредност се процењује на 20.000.000 евра.

А ту је и Милан који је летос био најближи довођењу Милинковића Савића. Од доласка Леонарда на главну директорску функцију, Росонери су полако стезали обруч око српског везисте и у финишу прелазног рока били надомак његовог довођења. Тада је Лео понудио 30.000.000 евра за позајмицу уз опцију да откупи играча за 90.000.000 евра. Лотито је одбио јер није желео опцију, већ обавезан откуп. Али преговори су били близу…

Леонардо и даље жели Србина, ситуација с повредама у Милану би могла да убрза причу. Проблем је УЕФА и казна коју Милан са стрепњом ишчекује због кршења финансијског фер-плеја за време бивше управе. Ако Милан буде кажњен, неће бити ништа од куповине Сергеја. Ако прође без суспензије, Леонардо ће покушати опет. Већ у јануару. Куповином Лукаса Пакете испред носа богатијим клубовима је показао да је способан за неке велике ствари.

Извор: моззартспорт

ФОТО: реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар