Компанија "Скај" напушта бициклистички тим 2019. године!

Компанија "Скај" напустиће на крају наредне године бициклистичку екипу са истим именом.

Остали спортови 27.12.2018 | 09:30
Компанија "Скај" напушта бициклистички тим 2019. године!
Екипа ће до краја следеће године наступати под именом "Скај", а од 2020. године под новим именом, наравно ако обезбеди новог спонзора.

Бициклисти "Скаја" су под тим именом остварили чак 332 победе, укључујући и осам великих трка, 52 етапне победе и 25 једнодневних трка.

Извршни директор "Скај групе" Џереми Дерок рекао је да је поносан на остварене резултате у више од једне деценије у бицклизму. 

"Крај 2019. године је право време да кренемо даље и отворимо ново поглавље приче Скаја и окренемо се другачијим иницијативама", навео је он. 

Одлука телевизије "Скај" да изађе из бициклизма донета је пошто компанија почиње нову фазу у свом развоју, наводи се у саопштењу. 

Четвороструки победник Тур д' Франса Крис Фрум је рекао да ће људи из тима учинити све да преживе и ову кризу с циљем да наставе са успешним резултатима. 

"Не могу да предвидим будућност, али ово је заиста посебан тим. Шланирамо да сви будемо на окупу и у 2020. Учинићемо све да се то догоди, у другим бојама и са новим спонзором, али са истим вредностима, фокусом и жељом за победом", рекао је бициклистички шампион.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар