ЕП: Њемице елиминисале Шпанкиње, Норвежанке убједљиве!

Рукометашице Немачке победиле су репрезентацију Шпаније са 29:23 у првом колу друге фазе Европског првенства у Француској.  Норвежанке лако против Мађарица.  Победа браниоца титуле од 38:25.

Остали спортови 08.12.2018 | 00:10
ЕП: Њемице елиминисале Шпанкиње, Норвежанке убједљиве!
Немице, које су у другу фазу пренеле два бода, оствариле су нову победу и сада имају добре шансе да се пласирају у полуфинале.

Шпанкиње нису имале ниједан бод из прве групне фазе, те су сада и математички елиминисане са Европског првенства.

Овај меч решен је у првом полувремену, које је Немачка решила са убедљивих 17:9. "Црвена фурија" је у наставку успела само да пипрети Шпанкињама, али не довољно да направе и изненађење и дођу до пеокрета.

Код Немица истакле су се Емили Болк, Енџи Гешке и Маике Шмелцер са по четири поготка, аодлична је била голман екипе Дина Екерле са 15 одбрана. У редовима Шпаније најбоља је била Кармен Мартин са седам голова.

У истој групи победу је уписала и Норвешка, која је до сада на првенству играла неочекивано лоше. Норвежанке су савладала Мађарице са веома убедљивих 38:25 и уписале прве бодове у другој групној фази.

Најефикаснија у тиму Норвешке била је Хајди Локе са седам голова, док су победи допринеле и Стине Бредал Офтедал и Камила Херем са шест голова. Габријела Тот је се истакла код Мађарица са шест голова.

Норвешка је непријатно изненадила са два пораза и дошла је у ситуацију да мора да победи сва три меча у групи да би остала у игри за полуфинале.

До прве победе је стигла вечерас пошто је дала скоро 40 голова Мађарској. Резултат на крају је био 38:25за браниоца титуле. 

А у првој утакмици дана Немачка је надиграла Шпанију с 29:23. Можда би девојке из Шпаније имале неку шансу да нису изгубиле прво полувреме резултатом 9:17. После тога повратка није било.

ЕП ЗА РУКОМЕТАШИЦЕ (ФРАНЦУСКА) – ДРУГА ФАЗА, 1. КОЛО

ГРУПА 1 (НАНТ)

Четвртак

Данска - Француска 23:29
Шведска - Црна Гора 28:30

Недеља

18.00: Србија - Русија 

ГРУПА 2 (НАНСИ)

Петак

Шпанија - Немачка 23:29 (9:17)
Мађарска - Норвешка  25:38 (12:19)

Недеља

18.00: Холандија - Румунија 

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар