Халилхоџић: "Азури" нису баук, БиХ може да буде прва!

Прослављени босанскохерцеговачки стручњак, Вахид Халилхоџић, сматра да је репрезентација БиХ добила добру групу у квалификацијама и да има реалне шансе да се пласира на за Еуро 2020. године.

Фудбал 07.12.2018 | 16:00
Халилхоџић: "Азури" нису баук, БиХ може да буде прва!
Репрезентација БиХ ће у квалификацијама наступити у групи са селекцијама Италије, Грчке, Финске, Јерменије и Лихтенштајна.

"Група нам није реално толико тешка, могла је бити и пуно гора. Италија је, истина, једна фудбалска сила, али ова Италија не игра већ годинама на високом нивоу, није тако убједљива као што је била прије у својим славним годинама. Резултатски не стоји добро већ годинама и мислим да то више није толики баук. Имамо реалне шансе да побиједимо Италијане", изјавио је 66-годишњи тренер француског Нанта за "Ослобођење".

Осврнуо се и на остале конкуренте у борби "змајева" за прву, односно другу позицију у групи Ј.

"Што се тиче наших старих ривала Грка, то је увијек иста прича. Они су једна дефанзивно постављена екипа која је способна да из контранапада угрози гол и најјачих селекција на свијету. Тешко је с њима играти, поготово кад се бране са девет или 10 играча, тешко је тај бункер разбити и јачима. Видјећемо шта ће бити, али све зависи од нас. Финска је екипа која долази из те неке друге дивизије Европе и ова екипа би могла некоме помрсити рачуне јер чињеница је да фудбал у Финској напредује, да се улаже у њега. Према свему овоме, имамо реалне шансе да се пласирамо и чак да освојимо и прво мјесто у групи", додао је Халилхоџић.

Такође, похвалио је рад селектора Роберта Просинечког.

"Драго ми је да се о БиХ чују добре и лијепе ријечи. Е сад, колике су највеће могућности ове екипе, тешко је рећи. Пласирали смо се заслужено у један виши, супериорнији ниво европског фудбала гдје ће, надам се, наша екипа показати праву вриједност у утакмицама против екипа из највишег европског фудбалског ранга. То је један добар тест који ће нам показати колико заиста селекција БиХ вриједи", мишљења је Халилхоџић.

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар