Поп Лазић пред ЕП: Вријеме је за нешто више!

Рукометашица Србије Слађана Поп Лазић сматра да је време да њена екипа на предстојећем Европском првенству у Француској оствари добар резултат.

Остали спортови 30.11.2018 | 10:30
Поп Лазић пред ЕП: Вријеме је за нешто више!
Репрезентација Србије допутовала је у Нант на првенство, на коме ће играти у Групи А са Пољском, Шведском и Данском.

На последња два такмичења, Европском првенству 2016. и Светском првенству прошле године, српске рукометашице освајале су девето место.

"Време је за нешто више. Последње две године смо играли добро, али нам је увек нешто недостајало за позицију коју заслужујемо. Надам се да ћемо тај степеник проћи и направити напредак на који ћемо сви бити поносни", рекла је Поп Лазић за сајт Рукометног савеза.

Поп Лазић је навела да је екипа позитивно поднела компликације у путу, после одлагања лета због невремена и да ће се сада опоравити и спремити за прву утакмицу на турниру, против Пољске у петак од 18 часова.

"Искористићемо последњи тренинг да се што боље спремимо за Пољакиње. Имају опасну бековску тројку. Сва три бека су висока, добри су шутери, раде квалитетно са пивотменом. Играју 6-0, чак и 5-1 повремено, видећемо шта су нам спремили".

Селектор Србије Љубомир Обрадовић рекао је да је Пољска озбиљна екипа са снажним и искусним играчицама, али и да његов тим има квалитет.

"Битно је да идемо здрави на првенство. На припремама је било много ствари којима можемо да будемо задовољни. Јована Стоиљковић је остала сама на позицији левог бека после свих повреда, ту сада Тамару Радојевић и Андреу Лекић адаптирамо, а радује ме повратак Драгане Цвијић", навео је Обрадовић.

Обадовић је додао да ће у односу на СП у Немачкој 2017. године, његова екипа сада бити искуснија.

"Играчице су свесне да је ово квалификациони турнир за Олимпијске игре. Морамо да будемо у првом шеширу у баражу за СП, да се пласирамо у Јапан и тамо да изборимо квалификације за ОИ. Тешко је одредити домет ове наше екипе. Можемо са свима да играмо, то је сигурно", оценио је српски селектор.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар