Бекер: Годинама причамо да су тенису потребна нова лица!

Бивши немачки тенисер и тренер Новака Ђоковића Борис Бекер, рекао је да је победа Саше Зверева добра за младе играче, али да Србин и даље може да доминира.

Тенис 21.11.2018 | 22:45
Бекер: Годинама причамо да су тенису потребна нова лица!
Он је у коментару за ББЦ истакао да се Зверев од свих млађих играча издвојио квалитетом, што потврђује другу годину заредом.

Осим тога, и у финалу против Ђоковића је показао да може да контролише резултат и против квалитетнијих и искуснијих играча од себе, што говори у прилог његовој менталној снази.

"Годинама већ причамо да су тенису потребна нова лица и нови играчи и он (Саша Зверев) је доказао да је најбољи од те нове генерације. Победа над Новаком Ђоковићем је велико изненађење и велики тријумф за Сашу. То је био квалитетан меч који смо сви од њега чекали. Јесте победио три Мастерса пре тога, побеђивао Ђоковића и Федерера, али победити Новака и Роџера дан за даном на једном од највећих турнира на свету, каже и њему, али и целом свету да ће он да буде следећа велика ствар која се десила тенису", пише Бекер за ББЦ.

Према речима некадашњег тренера Новака Ђоковића, у недељу се родио нови тениски суперстар. Од нове генерације играча о којој се прича већ неколико година, искристалисао се као најбољи.

Бекер истиче да је Зверев играо добар тенис и прошле и ове године, али да сада следи већи испит - да побеђује у пет сетова на неком од Гренд слем турнира.

"Његова ментална отпорност против Новака је била импресивна јер је стално одржавао контролу. После брејка у првом сету, сервирао је да га освоји и погодио три аса. То показује његову менталну снагу. Био сам задивљен како је почео меч, није био фаворит, али није ни трепнуо иако је неколико дана раније изгубио 2-0 од истог ривала", каже Бекер.

Додаје и да је срећан што је уз Немца Иван Лендл.

"Срећан сам што је он уз њега јер је освојио осам ГС титула и може да му прича исте приче као и ја и да донесе разумевање игре у његов тим... Да бисте постали број 1 или освајали највеће трофеје, лакше је када причате са људима који су већ били тамо, уз дужно поштовање свим осталим тренерима", сматра бивши Ђоковићев тренер.

Прокоментарисао је и велики повратак свог некадашњег "ученика", рекавши да други део ове године показује колико воли тенис.

"Нема много разлике између овог и оног Новака који је 122 недеље држао прво место и освојио сва четири Гренд слема на свом врхунцу 2015. и 2016. године... Као његовом некадашњем тренеру веома ми је драго да видим да још увек има доброг тениса у њему. Пауза коју је направио га је освежила и натерала да схвати колико је тенис леп и колико још може да да. Зрелији је. Сервира добро, скратио је замах због лакта и то функционише. Може ли да доминира следеће године? Можда, што да не. Игра одличан тенис",закључује Бекер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар