Разлог тешких мигрена

Уколико имате посебно чврсту конституцију вилице, толико да слабо успевате да је померате и кад говорите, то може да буде потенцијални узрочник главобоља које могу да прерасту у тежак облик мигрене, пише Мен'с Хеалтх.

Здравље 19.11.2018 | 15:34
Разлог тешких мигрена
Жвакаћи мишић је дебели мишићни слој који повезује вашу вилицу и слепоочницу и има важну улогу у жвакању. Ако вилицу држите превише стиснуто и круто, онда повећавате ризик од могућности трајног стезања које може изазвати главобољу. То је веома често стање.

Испоставља се да чврста вилица покреће ланчану реакцију која ограничава друге мишиће да правилно раде у глави и врату, укључујући и субокципиталне (групу мишића у основи лобање) и предње и средње мишиће у врату.

"Када је сила превелика, може доћи до стварања великих тензија у глави које изазивају тешке главобоље", каже докторка Давид Реави.

Она тврди да се можете решити главобоље тако што ћете поставити јагодице прстију на слепоочницу, онда отворити вилицу колико год можете и лагано масирати подручје слепоочнице. Затим затворите уста и поновите ову мантру док не осетите ослобађање мишића.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар