Лондон: Балкански конфликт за избјегавање Федерера!

Новак је са два тријумфа већ решио проблем пласмана на завршном мастерсу сезоне, а од 21 час Чилић ће баш против њега покушати да му се придружи у полуфиналу.

Тенис 16.11.2018 | 17:15
Лондон: Балкански конфликт за избјегавање Федерера!
Данас се играју последњи мечеви групе "Гуга Кертен" на завршном мастерсу у Лондону који одлучују о преосталом месту у полуфиналу. Из групе "Лејтон Хјуит" са првог места иде Роџер Федерер, испред Кевина Андерсона, док је Новак Ђоковић још прекјуче обезбедио пласман међу четири најбоља, али не и прво место.

У вечерњем термину  од 21 час Новак Ђоковић укршта рекете са старим ривалом и пријатељем, Марином Чилићем.

Циљ је, ако је то икако могуће, да избегне Федекса, а то значи да мора да буде први. Сем тога, Нолету се једином још смеши максимална награда на турниру ако освоји пехар, а то је 1.500 АТП пеона и 2.712.000 долара тако да је сасвим довољно мотивисан да настави да игра врхунски.

Иако га мучи прехлада, Ђоковић је заиста на високом нивоу, мада момак из Међугорја уме да му припрети. Некако увек наш ас изађе као победник иако је готово сваки пут тесно, а тако је било и недавно у Паризу када је славио у три сета. Свеукупно, на 18 одмеравања Ноле је био бољи на 16. Ако се пак гледа само текућа сезоне, наш ас води са 2-1, али је сваки пут морао да се игра додатни сет.

Калкулација је следећа - Новак ће бити први у групи ако победи Чилића, али и ако изгуби, а Зверев победи у првом мечу дана. Само уколико изгубе и наш ас и Зверев, Ђоковић ће ићи као други у полуфинале иза Марина Чилића. А Хрват има само тај један сценарио проласка даље, те ће сигурно дати све од себе.

Ипак, ми овај пут верујемо у брзу победу нашег аса који је ипак достигао ниво игре када га је тешко угрозити.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар