Мурињо мијења све! Нови изглед Манчестерове одбране...

Зашто је Посебни био у Белгији и да ли је познаник из Челсија најбоље решење? Старе жеље на списку појачања Португалца. . .

Фудбал 18.11.2018 | 23:10
Мурињо мијења све! Нови изглед Манчестерове одбране...
Кукао је Жозе Мурињо као рањеник летос, јер му Ед Вудворд није довео штопера који би гарантовао стабилност одбране Манчестер јунајтеда. Кукао и, можда, натерао одговорне на Олд Трафорду да се смилују, па да у предстојећем прелазном року одреше кесу и куповином центраног дефанзивца реше један од горућих проблема славног клуба, јер су од свих екипа из горњег дома табеле Премијер лиге Црвени ђаволи примили највише голова. Чак 21.

Јасно је да Виктор Линделеф нема самопоуздања, Фил Џоунс није тај калибар, Ерик Баји је деловао преплашено на неким утакмицама, Маркос Рохо уме да киксне, једини колико-толико пристојан централни дефанзивац је Крис Смолинг, мада ни он није класа и зато је Мурињо решен а поново „нападне“ управу и искамчи појачање које би му гарантовало борбу за високу позицију у енглеском првенству.

Зато последњих седмица крстари Европом, па је тако после Подгорице, где је гледао уживо НиколуМиленковића у дресу Србије против Црне Горе прошлог месеца, синоћ био у Бриселу, како би се још једном уживо, уверио у квалитете Тобија Алдервајрелда. Штопер Тотенхема му је био на листи жеља и у претходном прелазном року, међутим, клуб из Лондона је тад тражио 75.000.000 евра на име обештећења. Цена је у међувремену пала из простог разлога што Белгијанац није потписао нови уговор, а садашњи му истиче на лето, па би у јануару могао да се обавеже било коме за симболично обештећење.

Осим Тобија Алдервајерелда, друго име који је поново актуелно је Дијего Годин. Штавише, исти је сценарио као у случају Тотенхемовог првотиомца, јер Уругавајац на лето завршава сарадњу са Атлетиком, засад нема најаве да ће се она наставити, али има огромног интересовања Јунајтеда да се ова више пута покренута идеја коначно реализује, због чега би капитен Мадриђана могао да се отисне у Премијер лигу и више пута доказан квалитет потврди на новој адреси. С обзиром да обештећење у случају Година не би било велико, претпоставља се око 20.000.00о евра, Манчестер би могао да га привуче високом платом – као што је, на пример, прошле зиме урадио са Алексисом Санчезом – а ако не успе, има и резервну варијенту.

Прва је у Милану, пошто се Мурињу допада како је Милан Шкринијар напредовао у дресу Интера. Чак 85.000.000 траже Неразури за Словака који игра сјајно и постао је ослонац тима, међутим, Интер је притиснут обавезом да регулише финансијски фер-плеј и мора до следећег јуна да прода бар једног важног играча како би „испеглао“ књиге. Ако избор Италијана не буде Шкрињар, него као и летос неки други, не толико популарни играчи, онда ће Манчестер морати да се отвори, а као једна од опција по енглеским медијима помиње се могућност да прода Баија и Роха и од тог новца купи некадашњег дефанзивца Сампдорије. Или да по истом принципу закуца на врата Тотенхема, зависно од цене за Алдервајрелда.

Све поменуте опције укључују много математике, новца и преговора, а она која се чини можда и најреалнијом подразумева обнову сарадње између Герија Кејхила и Жозеа Муриња. Енглески репрезентативац је тотално маргинализован откако је Маруцио Сари сео на клупу Челсија, чак су Плавци јасно ставили до знања Кејхилу да ће га пустити да оде на зиму, а Јунајтед је фаворит, јер би добио стабилног играча који познаје лигу, Муриња и има трофејне навике. Можда би то била и најбоља опција за славни клуб. Вероватно и најисплативија.

А кад је о актуелним штоперима Манчестер јунајтеда реч, острвски медији уверени су да ће до лета бити завршена тотална реконструција срца одбране, јер Филу Џонсу и Крису Смолингу истичу уговори и извесно неће бити продужени, а Баји и Рохо су на продају.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар